Datum objave: 13. Srpanj 2022

ZATON / Više od 210 vatrogasaca gasi požar kod Zatona koji ne jenjava. Na požarište došli premjer Plenković, ministar obrane Banožić i glavni vatrogasni zapovjednik Božinović.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Požar kod Zatona ne jenjava. Vatra i dalje bukti, as njom se bori 210 vatrogasaca sa 54 vozila. Stigle su dodatne snage iz Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske i Splitsko-dalmatinske, a vatrogasci iz Karlovačke županije su u pripravnosti. Prema riječima županijskog zapovjednika Darka Dukića, požar se nošen vjetrom proširio se među kuće Zatona i Rasline. Nekoliko je objekata nagorjelo. Vatrogasci pokušavaju lokalizirati požar, ali imaju protiv sebe gustu vegetaciju i vatru koju rasplamsava snažan vjetar koji stalno mijenja smjer. Fronta požara ide dosta brzo pa se očekuje neizvjesna noć.
U Zaton na lice mjesta došli su premijer Andrej Plenković, ministar obrane Mario Banožić i glavni vatrogasni zapovjednik Davor Božinović. Informacije o stanju na terenu dobili su od šibensko – kninskog župana Marka Jelića i gradonačelnika Šibenika Željka Burića.
-
Dobro je da nema ljudskih žrtava, nitko nije ozlijeđen. - kazao je premijer Plenković -Sve službe su na terenu. Došli smo podržati prije svega naše vatrogasce, policajce, vojnike koji su također ovdje, dolazi ih još. Shvatili smo da su vremenski uvjeti vrlo loši. Velika je suša, zbog toga se ovaj požar brzo širio. Čuli smo da su aktivni bili i i kanaderi uz sva ostala vozila i aktivnost vatrogasaca. Zahvaljujem svima njima. Puno je domaćih ljudi branilo svoje kuće. Mislim da je ovo jedan veliki zajednički napor, rekao je premijer.

Iz kategorije: Vijesti