Datum objave: 14. Srpanj 2022

ZBOG KATASTROFALNIH POSLJEDICA POŽARA / Gradonačelnik Burić traži za Raslinu i Zaton proglašenje stanja velike nesreće

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Proglašenje stanja velike nesreće za područje Grada Šibenika zahvaćeno jučerašnjim požarom koji je poharao područje Rasline i Zatona zatražio je danas od Stožera civilne zaštite Šibensko – kninske županije šibenski gradonačelnik Željko Burić.

 

Dana 13. srpnja 2022. godine, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika Danijel Mileta sazvao je sjednicu Stožera civilne zaštite Grada Šibenika u 17. 45 sati zbog požara koji je u 11. 14 sati istog dana, planuo na području Mrdakovice te se,  nošen jakim vjetrom promjenjivog smjera, proširio na područje između Zatona, Rasline i Vodica.

Unatoč iznimnim naporima oko 250 vatrogasaca i 55 pripadnika Hrvatske vojske, 3 canadaira, kao i pomoći mještana požarom ugroženih naselja, gasitelji nisu stavili pod kontrolu požar koji je zahvatio površinu od oko 3000 hektara zemljišta, niti u jutarnjim satima 14. srpnja 2022. godine.  Stoga su na gašenje požara u jutarnjim satima upućena tri Canadaira i dva Air Tractora.

Prema trenutno dostupnim informacijama izgorjelo je više objekata na području Rasline  i Zatona. Točan broj izgorjelih objekata bit će poznat nakon obilaska terena. Zbog navedenog tražimo proglašenje velike nesreće za područje Grada Šibenika“, stoji u zahtjevu kojega je potpisao šibenski gradonačelnik Burić.

Iz kategorije: Vijesti