Sidebar Menu

Datum objave: 19. Srpanj 2022

LOVA NA KRIJUMČARE / U Dalmaciji uhićeno najmanje 10 švercera prstaca u Italiju, uključeni i Talijani

Stanko Ferić
Stanko Ferić

USKOK je priopćio da su u Dalmaciji, pa tako i u Šibensko – kninskoj županiji u tijeku uhićenja više hrvatskih državljana, a kako neslužbeno doznajemo tereti ih se za nezakonitu trgovinu prstacima i drugim zaštićenim morskim vrstama. Izvidi se obavljaju i nad talijanskim državljanima. Do sada je uhićeno najmanje deset osoba uključenih u izlov i krijumčarenje prstaca, ježinaca i trpova iz Hrvatske u Italiju.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, a odnose se na više hrvatskih i talijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", priopćio je USKOK.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.