Datum objave: 02. Kolovoz 2022

INCIDENT NA TIJATU / Policija potvrdila da su priveli dvije osobe , vlasnik nelegalnog restorana napao novinarku Maju Sever

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policija je potvrdila da se jučer na otoku Tijatu, na kojem nelegalno radi restoran slovenskog vlasnika, dogodio incident zbog kojeg su dvije osobe privedene, ali ne navode zbog čega.

Obavještavamo vas da je u tijeku kriminalističko istraživanje kao i da su dvije osobe dovedene u prostore policije radi utvrđivanja svih okolnosti”, priopćio je glasnogovornik PU šibensko – kninske Šime Pavić.

Portal Morski.hr jučer je javio da je vlasnik spornog restorana napao je novinarku Maju Sever i sutkinju koje su došle provjeriti radi li restoran na otoku iako ga je Državni inspektorat zatvorio

Muškarac je napao u ponedjeljak novinarku Maju Sever i bivšu zamjenicu ministra pravosuđa i sutkinju Sandru Artuković, piše Morski.hr. One su otišle vidjeti da li  restoran na otoku Tijatu radi iako ga je Državni inspektorat zatvorio. Muškarac je ženama uzeo mobitel i bacio ga. Stigla je i policija. 

Naime, kako je pisao Morski.hr restoran Spirito na Tijatu je u nedjelu bio dupkom pun iako je Inspektorat ranije poručio kako je:

- Turistička inspekcija Državnog inspektorata predmetnom ugostitelju rješenjem zabranila obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti jer je u trenutku inspekcijskog nadzora zatečen u obavljanju ugostiteljske djelatnosti bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Stoga je protiv ugostitelja pokrenut upravni postupak u kojem je doneseno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez zakonom propisanih akata o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti (bez rješenja o minimalnim uvjetima). Također, protiv ugostitelja je pokrenut i prekršajni postupak u kojem će se odlučivati i o protupravno stečenoj imovinskoj koristi koju je ugostitelj ostvario u razdoblju u kojem je poslovao bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Kontinuiranim provođenjem kontrola izvršenja rješenja utvrđeno je da ugostitelj nije izvršio rješenje kojim mu je izrečena mjera zabrane stoga je protiv ugostitelja u tijeku daljnji izvršni postupak nastavno na odredbe Zakona o općem upravnom postupku. Zbog neizvršenja rješenja turističkog inspektora Državnog inspektorata poduzet će se daljnje prekršajne mjere.

Cijeli događaj je za nas prokomentirala Maja Sever.

- Dosta mojih kolega zna da se nalazim blizu tog restorana i nije mi ovo prvi put da sam išla tamo provjeriti što se događa. Trenutno stanje je da je restoran zatvoren, ali da unatoč tome radi. Kada sam se približila restoranu vidjela sam policijski brod i zaključila da postupaju. Došli su do mojeg broda u gumenjaku, uletili na brod, uzeli mi mobitel te se krenuli derati. Rekla sam im da slobodno obrišu sve fotografije, da mi vrate mobitel i puste me na miru. Tada mi se jedan od njih zaprijetio da će me prijaviti policiji.

Policajac je muškarcu rekao kako novinarku nema na osnovu čega prijaviti jer je fotografirala na javnoj površini. Nakon inicijalnog šoka u novinarki je proradio bijes pa je shvatila da napadači moraju biti procesuirani.

- Policajac je predložio da sve rješimo mirnim putem, na što sam tada pristala jer sam bila uznemirena i u strahu  te sam samo htjela otići doma. Naknadno sam ih pismenim putem obavjestila da smo se možda krivo shvatili te da želim podnijeti prijavu za napad, upad na privatnu brodicu i otimanje privatne imovine. Odmah su me povratno nazvali i dogovorili da ću sutra ponovno dati izjavu. Ovo je samo vrhunac događanja koja ovdje traju već neko vrijeme- rekla je Maja Sever.

Iz kategorije: Vijesti