Datum objave: 20. Kolovoz 2022

Vince Martell, gitarista legendarnog benda „Vanilla Fudge” koji je svirao s Hendrixom, Janis Joplin, Doorsima, Zeppelinima nastupa na šibenskoj Šansoni.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Slavni gitarist legendarnog američkog benda „Vanilla Fudge” Vine Martell koji je sa svojim bendom primljen je u Long Island Music Hall of Fame, a koji je tijekom svoje duge i bogate karijere svirao i surađivao s Jimmy Hendrixom, Janis Joplin, The „Doors”, The „Led Zeppelin”, The „Deep Purple”, The „Jefferson Airplane”, The „Cream”, BB Kingom i mnogim drugim legendama rocka i bluesa, večeras nastupa na šibenskim Večerima dalmatinske šansone, On će s Tommi Mischell i Ellom Mische izvesti pjesmu „Sam” za koju su Tommi i Ella napoisale strihove i glazbu.
Dolazak Vincenta Martella, čovjeka koji je ispisao neke od najvažnijih stranica povijsti rock glazbe i rock kulture u Šibenik, apsolutna je senzacija i poslastica za svakog ljubitelja klasičnog rocka. Martell, je već kao vodeći gitarist „Vanilla Fudgea”, benda koji je stekao slavu između 1964. i 1969. godine, dobio svjetska priznanja za svoje muziciranje i originalnost te je već tada dobio trajno mjesto u analima povijesti rocka. Njegov riff u pjesmi "You Keep Me Hangin' On", rangiran je na četvrtom mjestu najtežih gitarskih riffova svih vremena.
Ima vrlo dugu i bogatu karijeru, a aktivan je idanas. Početkom 21. stoljeća reaktivirao je „Vanilla Fudge” koji i danas svira pred prepunim dvoranama, a snimli su niz odličnih solo albuma među kojima posebno mjesto zauzimaju „Tribute to Jimi Hendrix” i „Tribute to Led Zeppelin”.



Video

Iz kategorije: Vijesti