Datum objave: 29. Kolovoz 2022

GAT VRULJE / Potpisan ugovor s izvođačem radova na izgradnji putničkog terminala na gatu Vrulje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ravnatelj Lučke uprave Šibenik Paško Dželalija i direktor poduzeća „Minigradnja” Antonio Perica, potpisali su danas nakon početne konferencije projekta „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala (PPT) u luci Šibenik (III. Faza zahvata)„ ugovor o izgradnji putničkog terminala. Radovi vrijedni 61.861.142,14 kuna od kojih 27.374.333,35 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, a Republike Hrvatska 4.830.764,71 kuna, trajat će 22 mjeseca. Potpisivanju ugovora bio je nazočan potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
-Prometno-putnički terminal na gatu Vrulje - kazao je Butković - definitivno će promijeniti vizuru i sadržaj Šibenika. Mi kao Ministarstvo u Šibensko-kninskoj županiji radimo cijeli niz projekata, a ne smijemo zaboraviti da je oko 50 milijuna kuna uloženo u pomorsko dobro Šibensko-kninske županije u posljednje četiri godine. Ovo je projekt koji zaista lijepo izgleda, ne nagrđuje vizuru Grada Šibenika, a sadržajno će sigurno puno značiti i funkcioniranju lučke uprave i drugih službi -rekao je ministar Butković i dodao kako se planiraju novi projekti u Šibeniku, kao što je obnova šibenske rive čija se financijska konstrukcija još mora zaokružiti.Projektom se zadovoljavaju zahtjevi za poboljšanje usluge prijevoza putnika tijekom cijele godine bez obzira na pritisak turizma, što će povoljno utjecati na dostupnost zapošljavanja, obrazovanja, medicinske skrbi i drugih javnih usluga otočnim zajednicama te poboljšanje integriranosti hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu.

Ravnatelj Lučke uprave Šibenik Paško Dželalija podsjetio je kako Hrvatska ulazi u schengensku zonu, a gat Vrulje je zapravo međunarodna granica.
Uskoro ćemo imati sve uvjete za dobro gospodarenje granicom. U novoizgrađenu zgradu terminala će se smjestiti djelatnici Carine, Lučke kapetanije, Policije i Lučke uprave, dakle, na jednom mjestu će biti sve institucije koje se brinu za sigurnost i funkcioniranje pomorske plovidbe“, rekao je Dželalija.

Iz kategorije: Vijesti