Datum objave: 30. Kolovoz 2022

JOŠ JEDNA TUŽNA GODIŠNJICA / Na Kornatu održana komemoracija za 12 poginulih vatrogasaca, u 15.25 oglasit će se sirene

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Komemoracija za 12 vatrogasaca poginulih u požaru koji se dogodio prije 15 godina na otoku Kornatu održana je danas na mjestu njihovog stradavanja, pokraj kamenih križeva. U tužnoj koloni kolega, prijatelja i članova obitelji, koja petnaestu godinu pohode mjesto najvećeg stradavanja vatrogasaca u povijesti Hrvatske, stigli su i Branka Juričev-Martinčev kao izaslanica predsjednika Sabora, Slavko Tucaković izaslanik Vlade te Predrag Stipanović u ime Predsjednika Republike. Bili su i predstavnici Šibensko – kninske županije, Grada Šibenika, Općine Murter-Kornati i Tisno, Grada Vodica Darko Dukić iz Vatrogasne zajednice ŠKŽ-a, kako javlja Šibenik IN.

Nisam kompetentan govoriti o onome što je razlog ovoj tragediji. A posljedica smo svi svjesni. Neke stvari su nedorečene i nejasne, to nas sve muči. Pogotovo one koji su izgubili svoje najmilije. Postoji trajna praznina u obiteljima, u njihovim srcima i dušama. Ova kultura sjećanja nam je potrebna da se u budućnosti ne ponovi nešto slično, da ne gubina dobre, vrijedne i poštene ljude na ovakav način", rekao je novinarima šibensko – kninski župan Marko Jelić.

I glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković dao je izjavu:

Petnaest godina je prošlo, a kad svane ovaj dan uvijek je tužan jer se sjećamo naših heroja s Kornata. Nikad ih nećemo zaboraviti. Ne želimo da se ovo ikad više nekome dogodi”, kazao je.

U svim vatrogasnim postrojbama u 15.25 sati bit će upaljene sirene u trajanju od 60 sekundi.

FOTO: Duško Jaramaz, PIXSELL

Iz kategorije: Vijesti