Datum objave: 01. Rujan 2022

POZIV / Grad Šibenik subvencionira nabavu radnih bilježnica za osnovce za koje roditelji primaju dječji doplatak

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik objavio je Javni poziv za jednokratnu novčanu pomoć za nabavu radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala učenicima osnovnih škola za školsku godinu 2022./2023. sa svog područja koji primaju dječji doplatak. Za tu je namjenu u gradskom proračunu osigurano 360 tisuća kuna. Za učenike od 1. do 4. razreda jednokratna novčana pomoć iznosi 300, a za učenike od 5. do 8. razreda 500 kuna.

Za ostvarenje jednokratne pomoći roditelji/skrbnici učenika osnovnih škola s mjestom prebivališta na području Grada Šibenika koji su korisnici prava na dječji doplatak ostvaren 2022. dužni su podnijeti ispunjeni obrazac Zahtjeva kojeg mogu preuzeti na internetskoj stranici Grada Šibenika. Uz Zahtjev valja priložiti dokaz o ostvarivanju prava na doplatak za djecu za 2022. godinu (rješenje/potvrda o pravu na doplatak za djecu ili potvrda o isplaćenom doplatku za djecu, prihvatljiva je potvrda generirana iz sustava e-Građani), potvrdu škole o redovitom školovanju učenika s podatkom koji razred pohađa (prihvatljiva je i potvrda generirana iz sustava e-Građani), presliku osobne iskaznice korisnika doplatka koji je ujedno i podnositelj zahtjeva (obje strane osobne iskaznice) te presliku tekućeg računa/zaštićenog računa korisnika doplatka koji je ujedno i podnositelj zahtjeva na kojem je vidljiv IBAN (roditelji/skrbnici koji imaju otvorene zaštićene račune dužni su primanje prijaviti u FINA-i, upariti zaštićeni račun s računom Grada Šibenika, te zajedno dostaviti i pripadajući obrazac G2).

Na internetskoj stranici Grada Šibenika, uz Javni poziv te pripadajući obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć, objavljene su i precizne Upute za prijavitelje.

Skeniran ispunjeni i potpisani obrazac Zahtjeva s potrebnom dokaznom dokumentacijom dostavlja se isključivo putem namjenskog e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., zaključno s 30. rujna 2022. godine. Osobna dostava u pisarnicu Grada Šibenika, kao ni dostava redovnom poštom nije moguća, odnosno takve se prijave neće razmatrati.

Za sve dodatne informacije, pojašnjenja i upite roditelji/skrbnici mogu se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i to višem savjetniku za društvene projekte Josipu Juriću (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) i/ili višoj stručnoj suradnici za odgoj, obrazovanje i udruge civilnog društva Vanji Juras Čvorak (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Iz kategorije: Vijesti