Datum objave: 01. Rujan 2022

LIJEPA, LJEPŠA, ŠIBENČANKA /Počela procedura izbora naljepših Šibenčanki 20. stoljeća, uključeni su i poznati modni agenti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Projekt izbora najljepše Šibenčanke 20. stoljeća koji je pod nazivom „Lijepa, ljepša, Šibenčanka, pokrenula Udruga „Volim Šibenik” završit će proglašenjem najljepših Šibenčanki u nekoliko kategorije, ovisno o dobu u kojem su živjeli. Počeo je postupak izbora u koji su se uključili i poznati modni agenti Tihana Harapin Zalepugin, vlasnica agencije „Talija” i Marko Lovrić, vlasnik  modne agencije Relatum.  Tihana je otkrila i odgojila mnoge modele koji su zavladali  našim, ali i inozemnim modnim scenama . Marko posreduje kod angažiranja modela iz Hrvatske i drugih država za svjetski poznate modne brendove i kampanje. 

Oboje su bili zatečeni ljepotom Šibenčanki na fotografijama koje su bile  na izložbi „Lijepa, ljepša, Šibenčanka” koja je bila postavljena u Gradskoj knjižnici u Šibeniku u prosincu prošle godine i bila je najposjećenija izložba u Gradskoj knjižnici do sada, ali i kvalitetom mnogih fotografija. Izbor će biti podijeljen u nekoliko kategorije u kojima će biti žene s početka dvadesetog stoljeća, one između dva svjetska rata i na kraju ljepotice koje su prikazane na modernih fotografijama poput Olgice Palinkaš, dr.sc. Mirjane Grubišić Knežević, Darije Perković ili Loredane Bahorić. 
 
Odluka o izboru najljepše Šibenčanke stoljeća temelji se na originalnim šibenskim propozicijama za izbor najljepše šibenske žene iz 1922. godine. Tada je pri planiranju izbora prve miss Šibenika na sastanku u salonu pijanista Petra Zulianija istaknuto da Šibenik ne smije pri izboru ljepote robovati estetskim i anatomskim izvrsnostima, diktatima vremena podložna ukusa i varljive mode, nego mu vodilja u ocjeni i izboru ljepote mora biti istina da je ljepota šibenske žene odraz njene unutarnje duše. 
U Povjerenstvu za izbor su, među ostalima, i Željko Koloper Keke, Ljiljana Stamenković, predstavnici Udruge Volim Šibenik, Mirjana Žurić...
Iz kategorije: Vijesti