Datum objave: 09. Rujan 2022

OBRTNIČKA KOMORA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE: Vladin paket je jako dobar, a posebno cijenimo brigu za obrtnike, mikro i male poduzetnike.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

-Paket mjera Vlade RH s ciljem zaštite kućanstva i ekonomije od rasta cijena smatramo jako dobrim a osobito pozdravljamo to što je Vlada RH ovim mjerama pokazala osjetljivost i razumijevanje za obrtnike, mikro i male poduzetnike koji se još nisu oporavili od posljedica udara na poslovanja uslijed pandemije, a sad se moraju nositi s posljedicama novih globalnih ekonomskih poremećaja prije svega vezanih uz povećanje cijena energenata – kaže se u Priopćenju Obrtničke komore Šibensko – kninske županije.
-Smatram da će ove Vladine mjere, biti jednako snažna potpora obrtnicima i nama u turističko -ugostiteljskom sektoru, kao što su to bile nedavne vladine COVID mjere, kaže Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, te dodaje da su Hrvatska obrtnička komora i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a proteklih mjeseci ulagali značajne napore u kontinuiranoj komunikaciji s resornim ministarstvima predlažući mjere kojima bi se pomoglo obrtnicima.
-Velik dio tih prijedloga, kaže Smolić, Vlada je uvažila te je tako prihvaćen i prijedlog HOK-a o limitiranju cijene za ukapljeni plin (iz posebnih cisterni i plinskih boca) s obzirom na to da prirodni plin nije dostupa na cijelom području Hrvatske. Tu je i mjera Vlade RH prema kojoj će se obrtnicima i poduzetnicima s potrošnjom do 250 000 kWh električne energije obračunavati po tarifi od 0,53 kn/kWh što će obuhvatiti većinu obrtnika.
-Mjere koje se odnose na djelatnike kao što je povećanje neoporezivih primitaka također su dobrodošle jer nam daje prostora za dodatnu stimulaciju zaposlenima. Tu ističem turističko - ugostiteljski sektor jer je sad već poznato kolike probleme imamo vezano uz nedostatka kvalitetne radne snage u našem sektoru - kaže Joso Smolić te dodaje da očekuje da će Vlada RH i po isteku ovih mjera imati senzibiliteta za turistički sektor u kreiranju potpora za pripremu sljedeće turističke godine.

Iz kategorije: Vijesti