Datum objave: 12. Rujan 2022

Svečani prijem za šibenske tvorce hrvatske vaterpolske reprezentacije koja je osvojila prvenstvo Europe, Ivicu Tucka, Juru Marelju i Pericu Bukića

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Šibenik Željko Burić upriličio je danas svečani prijem za izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivicu Tucka, njegovog zamjenika Jeru Marelju i Pericu Bukića, dopredsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza i izvršnog direktora Hrvatske vaterpolske reprezentacije u povodu osvajanja titule prvaka Europe na Prvenstvu Europe u Splitu.

Tucak, Marelja i Bukić tvorci su nove, snažne i uspješne vaterpolske reprezentacije Hrvatske koja je postigla vrhunske rezultate te dokazala da se u Hrvatskoj igra najbolji vaterpolo u Europi, ali i svijetu. U uspjehe vaterpolske reprezentacije zahvaljujući Ivici Tucku, njegovom zamjeniku Marelji i Perici Bukiću kao jednoj od najvažnijih stožernih stručnjaka u hrvatskom vaterpolskom sportu, uzidan je šibenski vaterpolski genij koji je uspio izabrati najbolje među najboljima i ustrojiti u vrhunski, snažan, motivirani pobjednički tim koji se ne boji protivnika i ne kalkulira. Osvajanje titule prvaka Europe nije priznanje samo potvrda snage hrvatskog vaterpola nego i šibenskog znanja, stručnosti i vaterpolske tradicije što je u pozdravnoj riječi naglasio i gradonačelnik Burić:
–Puno je šibenskog pečata u ovom uspjehu. Grad je bio spreman i bili smo uvjereni da ćemo osvojiti medalju. Bili smo vezani uz ekrane i dijelili emocije s izbornikom Tuckom koji s velikom voljom i željom vodi ovu reprezentaciju. Nije dovoljno reći čestitam, primjerenije je reći dečki zaslužili ste duboki naklon. Tako se brane boje domovine, tako se igra s emocijama i tako se dolazi do medalje. Važnije od čestitke je poželjeti vam da ostvarite olimpijsko zlato. Uvjeren sam da će tako i biti.
–Dojmovi se polako smiruju pa tek sada postajem svjestan koliko veliku stvar smo napravili. Pobjeda u finalu i osvajanje naslova prvaka Europe veliki je dan za Hrvatsku, za hrvatski sport, za naš vaterpolo. Ispunjen sam i sretan - kazao je Ivica Tuca u kratkom, skromnom i poniznom govoru. -Bilo je sumnji da smo kadri uspjeti, ali mogu to shvatiti. Kada je naša reprezentacija ostala bez svojih velikana i kada su se u reprezentaciji pojavili neki novi, mladi vaterpolisti razumljivo je da je bilo skeptičnih. Ali ja nisam ni u jednom trenutku sumnjao u naše momke. Rezultati napornog rada nisu mogli izostati. Da smo na dobrom putu i da ćemo imati snažnu reprezentaciju pokazali smo osvajanjem četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu. Bio je veliki uspjeh, a ovo sada, ovo europsko zlato to je grandiozan rezultat. Za neke neočekivan no ja sam bio uvjeren da mi to možemo postići.
–Vjerovao sam u ovu reprezentaciju i drago mi je da smo u finalu pobijedili upravo Mađarsku koja nama nam je, da tako kažem, sretni protivnik jer smo upravo pobjedama protiv njih postigli vrhunske rezultate i osvojili najvrjednije titule. Dogodilo se to i sada na prvenstvu Europe u Splitu na kojem smo imali odličnu ekipu sastavljanu od mladih momaka koje je Ivica je uvjerio da su najbolji u Europi.
Iz kategorije: Vijesti