Datum objave: 12. Rujan 2022

PRIZNANJA GRADA ŠIBENIKA / Ivo Mikuličin, novinar, publicist i glazbenik predložen za Nagradu Grada Šibenika za životno djelo

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradsko vijeće na svojoj sljedećoj sjednici koja je na rasporedu 20. rujna, između ostalog, raspravljat će o popisu onih koji su odabrani za ovogodišnja priznanja Grada Šibenika koji predlađe Odbor za dodjelu nagrada I drugih priznaja Gradskog vijeća.

Prema popisu koji je objavljen i na službenim gradskim stranicama, Nagradu za životno djelo trebao bi dobiti Ivo Mikuličin "za zapažena ostvarenja u novinarstvu, kulturi i sportu te izuzetan doprinos promicanju Šibenika u zemlji i inozemstvu".

Za Nagrade Grada Šibenika predloženi su: Grozdana Cvitana "za tragove o ljudima čija su djela trajna i slavna povijest Šibenika", Zlatko Juriću "za izniman doprinos afrimaciji i prezentaciji šibenskog sporta i kineziološke rekreacije", te klub Azimut "za izniman doprinos razvoju kulturne scene i društvenog života Šibenika".

Plakete Grada Šibenika, kako je navedeno, trebale bi ići Krsti Marku Arasu "za dugogodišnje djelovanje u gospodarstvu i sportu", Jošku Čelaru "u povodu 90 godina života i 60 godina profesionalne novinarske karijere", Mariju Dražiću "za dugogodišnje djelovanje na promociji tenisa i šibenskog sporta", Borisu Dukiću "za izniman dugogodišnji razvoj i promicanje ugleda Zatona", Natku Duvnjaku "za ključan doprinos u osnivanju osnovne škole za balet i suvremeni ples u Šibeniku", Državnom arhivu u Šibeniku "za petnaestu obljetnicu djelovanja kao samostalne ustanove", Lions klubu Luca "za dvadesetu obljetnicu vrijednog društvenog i humanitarnog djelovanja" te Udruzi Ardura Šibenik "za višegodišnje djelovanje u psihosocijalnom radu te zaštiti ljudskih i dječjih prava".

Grb Grada ŠIbenika, pak, dodijelit će se Maji Gnjidić Verdecchiji za promicanje ugleda i vrijednosti Grada Šibenika i razvijanje hrvatsko-talijanske suradnje.

 

Iz kategorije: Vijesti