Datum objave: 12. Rujan 2022

PROMJENA NA ČELU DOMA ZDRAVLJA / Dr Boris Magazin, obiteljski liječnik novi je ravnatelj šibenskog Doma zdravlja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Boris Magazin, specijalist obiteljske medicine novi je ravnatelj šibenskog Doma zdravlja. Izabralo ga je Upravno vijeće te ustanove nakon ponovljenog natječaja na koji se javio dosadašnji v.d. ravnatelja i dugogodišnji ravnatelj tog Doma zdravlja Joško Jurić koji je sada na čelu Odjela za financije. Ta je odluka donesena prije petnaestak dana, ali javnost o njoj nije obavještena. Da će to promjene na čelu te ustanove doći bilo je jasno odavno,a posebno nedavno kada je Upravno vijeće na čelu s predsjednikom, liječnikom  Antoniom Bejić izašlo u javnost s Izvješćem o radu I poslovanju  Doma zdravlja u kojem su naveli niz navodnih nepravilnosti. 

Dr. Magazin je zaposlen u Domu zdravlja na poslovima palijative. Poznato je da je 2016. godine bio vijećnik u Županijskoj skupštini, tada iz redova SDP-a. No tu je stranku odavno napustio, a u posljednje vrijeme je, navodno, blizak županu Marku Jeliću. 

Jošku Juriću (HDZ) mandat ravnatelja istekao je 31. kolovoza ove godine, a prvi natječaj za novog ravnatelja raspisan je 7. srpnja i trajao je do 22. srpnja. Natječaj je raspisalo tada aktualno Upravne vijeće Doma zdravlja i na njega se javio samo jedan kandidat, tada aktualni ravnatelj Joško Jurić.Međutim, župan Marko Jelić odlučio je imenovati novo Upravno vijeće šibenskog Doma zdravlja, što je i učinio 20. srpnja. Novo upravno vijeće je taj natječaj poništilo,a Jurić je imenovan za v.d. ravnatelja. U kolovozu ove godine raspisan je novi natječaj na kojem je izabran dr. Magazin. 

 
FOTO: Hrvoje Pavić, Rudinapress
Iz kategorije: Vijesti