Datum objave: 15. Rujan 2022

TJEDAN MOBILNOSTI / Povlaštene karte od 65 kuna za odrasle koji budu koristili poučno - pješačke staze u NP Krka

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove će se godine različitim aktivnostima pridružiti obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova

Za trajanja Europskog tjedna mobilnosti posjetitelji (pješaci i biciklisti) koji će koristiti poučno-pješačke staze Skradinski most – Skradinski buk (3,4 km) i Stinice – Roški slap – Oziđana pećina (8,5 km) imaju pravo na povlaštenu cijenu ulaznice za cijeli Park u iznosu od 65 kn za odrasle i 35 kuna za djecu od sedam do osamnaest godina ili 35 kn za odrasle, a 25 kn za djecu samo za lokaciju Roški slap.

U suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Šibenik, u subotu, 17. rujna i nedjelju, 18. rujna organizirano je i edukativno vođenje posjetitelja poučno-pješačkom stazom Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, uključujući i povratak autobusom Javne ustanove „Nacionalni park Krka“. Polazak je u 9 sati sa Stinica, a povratak u 13 sati s Roškog slapa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Tu stazu, jednu od najljepših, ali i najzahtjevnijih staza u NP „Krka“, čine zemljani putovi, makadam, drveni mostići i stepenice, te mnogi usponi i spustovi, od kojih je vrlo zahtjevan uspon s 517 stepenica koji vodi do Oziđane pećine. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta edukativno vođenje se otkazuje.

Tema Europskog tjedna mobilnosti u 2022. je „Bolja povezanost“. Odabrana je zbog želje pojedinaca diljem Europe za ponovnim međusobnim povezivanjem nakon višemjesečne izolacije, ograničenja i prepreka do kojih je dovela borba protiv bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19).

Iz kategorije: Vijesti