Datum objave: 20. Rujan 2022

TJEDAN MOBILNOSTI / Maskota Paško upoznat će u srijedu na Poljani djecu s novim gradskim autobusima, a i građani će dobiti više informacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Europski tjedan mobilnosti obilježit će se u srijedu, 21. rujna posebnim događanjem na Poljani. Gradski parking će organizirati dvosatni program koji će trajati od 10 do 12 sati, a bit će namijenjen djeci iz šibenskih vrtića i osnovnih škola te ostalim prolaznicima na Poljani,a bit će posvećen i novom javnom gradskom prijevozu.

Maskota Paško provjerit će s djecom kakav je novi autobus koji će biti parkiran pored Poljane, a djelatnici Policijske uprave Šibensko-kninske provest će edukativnu radionicu o sigurnosti o prometu.

Naglasak će biti na novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama pa će se policijski službenik posebno osvrnuti na nova pravila o električnim romobilima. Građanima će se dodatno pojasniti novi sustav javnog gradskog prijevoza, a za vrijeme trajanja programa bit će omogućena besplatna vožnja električnim biciklima te električnim romobilima u svrhu promocije prijevoza koji ne zagađuje zrak.

Podsjetimo, novi niskopodni autobusi, digitalizirana stajališta te aplikacija, financirani su iz projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ u sklopu kojeg je, podsjećamo, još ranije sagrađena i podzemna garaža i logistički centar na Poljani.

Projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ operativno provodi Gradski parking d.o.o. u suradnji s Gradom Šibenikom kao partnerom. Financira se iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 HRK, od kojih se 73.801.381,09 HRK planira sufinancirati iz Kohezijskog fonda, a 13.023.773,13 HRK iz sredstava korisnika.

Iz kategorije: Vijesti