Datum objave: 28. Rujan 2022

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA / Gradonačelnik govorio o projektima koji će "oplemeniti i napuniti mozaik koji se stvara devetu godinu zaredom"

Diana Ferić
Diana Ferić

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima.

Nagradu Grada Šibenika za životno djelo za zapažena ostvarenja u novinarstvu, kulturi, sportu i publicistici te izuzetan doprinos promicanju Šibenika u zemlji i inozemstvu u 2022. godini dobio je Ivo Mikuličin.  

Nagrada Grada Šibenika pripala je Grozdani Cvitan za tragove o ljudima čija su djela trajna i slavna povijest Šibenika, Zlatku Juriću za izniman doprinos u afirmaciji i prezentaciji šibenskog sporta i kineziološke rekreacije te Klubu Azimut za izniman doprinos razvoju kulturne scene i društvenog života Grada Šibenika.

Plaketom grada Šibenika, pak,  nagrađen je posthumno Krste Marko Aras (za dugogodišnje djelovanje u gospodarstvu i sportu, a Plaketu su preuzeli i Joško Čelar (povodom 60. obljetnice profesionalne karijere u novinarstvu), Mario Dražić (za dugogodišnje djelovanje u promociji tenisa i šibenskog sporta), Boris Dukić (za izniman dugogodišnji doprinos razvoju i promicanju ugleda Zatona), Natko Duvnjak (za ključan doprinos u osnivanju OŠ za balet i suvremeni ples u Šibeniku) te predstavnice Državnog arhiva u Šibeniku (povodom 15. obljetnice djelovanja Državnog arhiva u Šibeniku kao samostalne ustanove), Lions kluba Luca (povodom 20. obljetnice vrijednog društvenog i humanitarnog djelovanja te Udruge Ardura Šibenik (za višegodišnje djelovanje u psihosocijalnom radu i zaštiti ljudskih i dječjih prava).

Grb grada Šibenika pripao je Maji Gnjidić Verdecchia za promicanje ugleda i vrijednosti Grada Šibenika i razvijanje hrvatsko-talijanske suradnje.

U ime laureata zahvalu je uputio Ivo Mikuličin.

Gostima i uzvanicima među kojima su bili saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, zamjenica župana Šibensko-kninske županije Iris Ukić Kotarac, gradonačelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, predstavnici javnih ustanova, PU šibensko-kninske, vjerskih zajednica, udruga, gradskih tvrtki i ustanova, ravnatelji škola i predškolskih ustanova te mnogi drugi, prigodno se obratio gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Uvijek je svečana sjednica prilika da se osvrnemo na ono sve što smo učinili u proteklom razdoblju. Realizirali smo Kuću umjetnosti Arsen, gdje ima preko 200 različitih kulturnih događanja, meni posebno drag, mali projekt biciklističke staze, nogostupa i rasvjete do Brodarice. Uključili smo i komunalni autobusni prijevoz početkom rujna. Naravno, to je sustav koji traži puno truda i muke koji ćemo dorađivati. U tekućoj godini završili smo i tvrđavu sv. Ivana te smo zaključili obnovu prstena gradskih tvrđava. U ovom trenutku su pri kraju novi projekti kao što je to Studentski dom Palacin, vrtić Ljubica i Centar koraljarstva Zlarin. S projektima ćemo nastaviti i dalje jer je Grad Šibenik potpuno spreman za novu financijsku omotnicu Europske unije koja će trajati do 2027. Kroz ITU projekte ćemo financirati eskalator kroz dvostruki bedem, a naša ambicija je i da sagradimo žičaru kojom ćemo povezati tvrđave“, naglasio je gradonačelnik Burić dodavši kako je riječ o projektima koji će oplemeniti, odnosno napuniti mozaik koji se stvara devetu godinu zaredom.

 

Okupljene je pozdravio te se svečarski obratio i predsjednik Gradskog vijeća Dragan Zlatović te šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Dječji zbor „Zdravo maleni“ uz ravnanje voditeljice, prof. Tee Slavica Bačić koja je i sama otpjevala nekoliko skladbi uz glasovirsku pratnju prof. Mate Anića.

Poveznica za promotivni video povodom Dana grada Šibenika: https://www.youtube.com/watch?v=4SJ9k-U7lvQ

Iz kategorije: Vijesti