Sidebar Menu

Datum objave: 30. Rujan 2022

NEVRIJEME / Normalizacija života i sanacija šteta od nevremena u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Danonoćne se radi na normalizaciji života i sanaciji šteta od nevremena i obilnih padalina koje su 28. rujna zahvatile područje Primorsko-goranske i Istarske županije. Nastavljaju se vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena na cijelom postradalom području te osobito Rijeci u kojoj je stanje najteže. Največći dio posla i najveći dio tereta uklanjanja posljedica nevremena inose vatrogasci. Prema izvješću HVZ-a vatrogasci su samo u Rijeci jučer imali više od 150 intervencija na uklanjanju prepreka s prometnica, ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i rješavanju drugih posljedica nevremena.
I na području Istre vatrogasci imaju pune ruke posla s ispumpavanjem vode iz poplavljenih objekata i uklanjanja stabala s prometnica. Tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Buzeta, Umaga, Pule i Pazina sanirali su prodiranje vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga gdje je došlo do ugrožavanja pumpi postrojenja. Sanacija je okončana sinoć, a trenutno se radi na osiguranju postrojenja bez kojih bi Istra ostala bez pitke vode.

Foto: HMS

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.