Datum objave: 30. Rujan 2022

KAPRIJE DOBILO DJEČJE IGRALIŠTE / Grad Šibenik i HZJZ u potpunosti obnovili dječje igralište na otoku Kapriju

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je kroz projekt „Živjeti zdravo“ u sklopu Elementa 5 - Zdravlje i okoliš za svaku županiju osigurao opremu za uređenje po jednog parka, odnosno dječjeg igrališta, u svrhu dodatne motivacije obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena na otvorenom. Formiran je set opreme koji bi trebao potaknuti na kretanje i socijalizaciju te djelovati kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.

'Hrvatski zavod za javno zdravstvo je nabavio igrala, a Grad Šibenik ih je smjestio u prostor, točnije unutar obuhvata starog, devastiranog, dječjeg igrališta na otoku Kapriju. Izvođač radova Visokogradnja d.o.o. je upravo odradio ugovor vrijedan preko 180 tisuća kuna, čime je igralište ponovo stavljeno u funkciju, na radost djece i njihovih roditelja. Ovaj put s više opreme i antistres podlogom.', kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Set opreme postavljen na Kapriju obuhvaća klackalicu na oprugama za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicu na opruzi, ljuljačku, gredu za balansiranje u tri razine, penjalicu s mrežom, stolić i klupu za prematanje i dojenje, društvenu igru školica i 120 kvadratnih metara antistres podloge u kvadratnim pločama.

'Ovo je treće dječje igralište na naseljenim šibenskim otocima koje smo sagradili ili u potpunosti obnovili. U sklopu Programa razvoja otoka u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije smo još 2015. godine izgradili prva igrališta na otocima Žirju i Krapnju.', zaključio je Mileta.

Iz kategorije: Vijesti