Datum objave: 30. Rujan 2022

MAJA ŠUPE VIŠE NIJE SUTKINJA / Na njezin zahtjev razriješilo je Državnu sudbeno vijeće, to je bitno za izlazak iz zatvora

Diana Ferić
Diana Ferić

Maju Šupe, sutkinju Općinskog suda u Šibeniku danas je Državno sudbeno vijeće razriješili sudačke dužnosti i to na njen zahtjev.

Upravo je o toj sjednici govorio njen odvjetnikKrešimir Škarica, koji je tražio da joj se ukine istražni zatvor početkom ovog tjedna. Sada bivšu sutkinju Maju Šupe osumnjičio je USKOK za primanje mita od poduzetnika Blaža Petrovića za oslobađajuću presudu u postupku u kojem je bio optužen.

Osim njih dvoje prijavljen je i odvjetnik Branimir Zmijanović kao posrednik.

Nakon što su saslušani svjedoci, odvjetnik Škarica koji zastupa Maju Šupe tražio je da joj se omogući obrana sa slobode jer je njegova klijentica suspendirana, a i zatražila je umirovljenje te nema mogućnosti ponoviti kazneno djelo. Njegov zahtjev je odbijen te je ona dočekala odluku o razrješenju u istražnom zatvoru.

O produljenju ili ukidanju ponovno će se odlučivati za tjedan dana kada ističe rok od mjesec dana na koliko je određen istražni zatvor. Odluku donosi sudac istrage Županijskog suda u Splitu.

Iz kategorije: Vijesti