Datum objave: 08. Listopad 2022

BISKUPIJSKI SUSRET OBITELJI / Danas se u Kninu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta održava susret obitelji šibenske biskupije.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

3. biskupijski susret obitelji održava se danas u Kninu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. To je prvi susret obitelji šibenske biskupije nakon 2017. godine kada je održan u svetištu Gospe Vrpoljačke u Vrpolju. Susret će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić koji je u svojoj poruci kazao:

Drage kršćanske obitelji s vjerom u Isusa Krista!
Okupljamo se po treći put u našoj Šibenskoj biskupiji. Vjerujem da se mnogi sjećate prethodna dva susreta. Posljednji je bio 2017. u svetištu Gospe Vrpoljačke kad smo okrunili kip Gospe od okova s molitvom da Isusova Majka bude naša Kraljica obitelji u Hrvatskom narodu. Od tada planirani susreti morali su zbog pandemije biti otkazani. Bogu hvala da se možemo opet okupiti i to kako je bilo planirano pred dvije godine, u Kninu, u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Ondje ćemo se zajedno moliti da milost Božjeg posvećenja bude trajno prisutna u našim obiteljima, da svojim zagovorom Gospa čuva ljubav i vjernost u kršćanskim obiteljima i da nam Božja milost dade snage za svakodnevne izazove.
Čovjek je slika Božja. Na najsavršeniji način ona se ostvaruje u ljubavi koja se kroz obitelj živi i odražava. Iz ljubavi rađa se novi život. To je Božji plan s čovjekom od kojeg ne možemo i ne smijemo odustati. Zato je obitelj put Crkve i naroda, mjesto ljubavi i radosti života. Zato vas kršćanske obitelji, roditelje i djecu, pozivam u Knin, 8. listopada ove godine. Neka se očituje obiteljsko zajedništvo naše Šibenske biskupije. U tom zajedništvu neka Bog blagoslovi sve odnose u obitelji, roditelja prema djeci, djece prema roditeljima, mlađe prema starijima i starijih prema mlađima. Molimo zajedno za naše djedove i bake, za očeve i majke da izdrže izazove današnjeg vremena, sačuvaju obitelj i budu otvoreni darivanju života.
+ Tomislav Rogić, biskup šibenski

Iz kategorije: Vijesti