Datum objave: 10. Listopad 2022

Gradski parking poziva da građane izrade pretplatne karate za javni gradski prijevoz prije početka naplate u produženom roku do 17. listopada

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradski parking uputio je poziv građanima Šibenika da u produženom, promotivnom periodu do 17. listopada 2022. godine naprave svoje pretplatne karte kako bi se smanjile gužve na prodajnim mjestima, a i da bi iskoristili mogućnost znatno jeftinijeg javnog prijevoza. Ukoliko građani kupe pretplatnu kartu kroz promotivni period besplatne vožnje, karte počinju vrijediti od trenutka prodaje karata, a to je 17. listopada 2022. godine. Pretplatne karte vrijede za neograničen broj vožnji unutar 30 dana od dana izrade. Kupnjom pretplatne karte omogućeno je putovanje u svim tarifnim zonama gradske i prigradske vožnje.

Prodaja putnih karata u autobusima započet će 17. listopada 2022. godine zbog testiranja ticketing sustava kao i zbog smanjenja gužvi na prodajnim mjestima za izradu pretplatnih karata.

Pretplatne karte mogu se izraditi na kiosku na Tržnici i u čekaonici Autobusnog kolodvora. Radno vrijeme prodajnih mjesta: Ponedjeljak – petak od 07 do 21 sati, a subotom 07 do 15 sati.

Pregled vrsta mjesečnih karata kao i potrebnih dokumenta za njihovu izradu: 

  1. Opća karta- radnička karta – cijena 150,69 HRK/ 20 EUR mjesečno – potrebno donijeti osobnu iskaznicu

  2. Školarci – osnovna škola – cijena 37,67 HRK/ 5 EUR mjesečno – potrebno donijeti potvrdu škole

  3. Srednjoškolci/studenti – cijena 75,35 HRK/ 10 EUR mjesečno – potrebno donijeti potvrdu škole-fakulteta

  4. Umirovljenici – cijena 75,35 HRK/ 10 EUR mjesečno – potrebno donijeti kopiju potvrde o visini mirovine

  5. Socijalna karta – cijena 7.53 HRK/ 1 EUR mjesečno

 Prilikom prve izrade pretplatne karte plaća se cijena izrade u iznosu od 37,67 HRK (5 EUR).

ZA SVE KATEGORIJE PUTNICI SU OBVEZNI PREDOČITI OSOBNU KARTU OSIM DJECE U OSNOVNIM ŠKOLAMA I SREDNJIM ŠKOLAMA KOJIMA JE POTVRDA OD STRANE ŠKOLE OBAVEZAN DOKUMENT

Detaljne informacije o uvjetima korištenja javnog gradskog prijevoza građani mogu dobiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Cjenik usluga koji će se primjenjivati od listopada ove godine možete pronaći na adresi: https://www.gradski-parking.hr

Iz kategorije: Vijesti