Datum objave: 11. Listopad 2022

I MILETA POSLAO DANAS PRIOPĆENJE / Ne odsutaje od tvrdnji da ravnateljice privatnih vrtića žele samo povećati svoje profite, a reakcije roditelja naziva prozirnim pritiskom

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon priopćenja roditelja djece koja pohađaju privatne i vjerske vrtiće u Šibeniku i priopćenja ravnateljica tig vrtića u kojima se zamjenika gradonačelnika Šibenika Danijela Miletu proziva da iznosi neistine i da manipulira činjenicama u vezi sa zahtjevima za izjednačavanje subvencija za djecu u privatnim i vjerskim s onima u Gradskim vrtićima danas poslijepodne priopćenje ja javnost poslao je i dogradonačelnik Mileta. U njemu stoji:

"Kad me već putem današnjih priopćenja prozivaju imenom i prezimenom, a ne referiraju se na niz argumenata gradske uprave, pokušat ću biti jezgrovit.

Čudi me da četiri predstavnika roditelja nemaju problema s vlasnicima privatnih vrtića koji su im djecu upisali po jednim uvjetima, a kad su djecu uveli u vrtić dodijelili im uplatnice na osjetno veći iznos?

Ili kako nemaju problem s tim da je u protekle dvije godine sav novac koji je Grad Šibenik dodatno dodijelio privatnim vrtićima za njihovu djecu imenom i prezimenom otišao u profit istih, te su čak platili porez na dobit?

Njima kao roditeljima nisu smanjili cijenu vrtića, a mogli su. Tu sve brojke počinju i završavaju. Novca ima, ali ne završava tamo gdje treba. Tko ne vjeruje gradskoj upravi, neka pogleda financijska izvješća. Grad Šibenik u potpunosti upravlja gradskim vrtićima i razvija ih u svakom pogledu dok privatne vrtiće subvencionira po djetetu i nema utjecaj na njihov rad ni na cijenu prema roditelju. Gradski vrtići imaju veće troškove jer su, primjerice, plaće gradskih vrtića zakonski vezane za plaće u osnovnom školstvu. Veći su i troškovi prehrane djece. No, da uopće nema gradskih vrtića, možemo samo zamisliti što bi se dogodilo s cijenama prema roditeljima.

Vlasnici privatnih vrtića, na žalost, imaju interese različite od interesa roditelja i Grada Šibenika, što je jasno napisao i presudio Europski sud za ljudska prava.

Inače, prekosutra je dogovoreni sastanak s vlasnicima vrtića u gradskoj upravi, a ovakva priopćenja su već viđeni dio folklora i sredstvo pritiska".

Iz kategorije: Vijesti