Datum objave: 15. Listopad 2022

OBJAVLJEN JAVNI POZIV / Grad Šibenik će za javne potrebe u kulturi u sljedećoj godini utrošito oko 1,2 milijuna kuna, za projekt možete dobiti do 240 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik raspisao je Javni poziv za predlaganje  programa javnih potreba u kulturi za 2023. godinu, a prijave će se zaprimati isključivo posredstvom novog online sustava, koji je implementiran i prvi put korišten pri javnom pozivu  u veljači ove godine.

U proračunu za 2023. godinu za javne potrebe u kulturi bit će planirano 1.250.000 kuna. Od toga je za programe i projekte udruga u kulturi predviđeno 650.000 kuna, dok je za programe Šibenskog kulturnog ljeta predviđeno 600.000 kuna.

Sredstva su namijenjena provedbi isključivo KULTURNIH programa/projekata udruga iz sljedećih kulturnih djelatnosti: kulturne akcije i manifestacije, zaštita kulturne baštine, kulturno-umjetnički amaterizam, vizualna umjetnost, arhivska i izdavačka djelatnost, književne manifestacije, likovna umjetnost, glazbena umjetnost, kazališno-scenska i plesna umjetnost, programi koji potiču kulturu mladih i alternativnu kulturu i međunarodna kulturna suradnja.

Najniži iznos sredstava za financiranje programa/projekata udruga je 3.000 kuna, a najviši iznos sredstava je 240.000 kuna.

Javni poziv za podnošenje prijava bit će otvoren od 14. listopada do 30. studenog 2022. godine.

Zbog specifičnosti ovog natječaja, odnosno objave u tekućoj godini, a za projekte/programe koji će udruge provoditi u sljedećoj te činjenice da dio udruga koje su potpisale ugovore o financiranju temeljem prošlog natječaja još provode programe/projekte u 2022. i nisu u mogućnosti podnijeti adekvatne programske i financijske izvještaje, Upravni odjel za društvene djelatnosti će provesti edukaciju za korištenje online sustava s novim implementiranim značajkama za rješavanje ove problematike.

Edukacija za članove i ovlaštene osobe udruga u kulturi koje su potencijalni prijavitelji, održat će se u utorak, 18. listopada 2022. godine s početkom u 11:30 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti