Datum objave: 16. Listopad 2022

OBLJETNICA : I u Šibeniku se danas obilježava 31. godišnjica smrti jednog od najvećih ratnih heroja Blage Zadre

Diana Ferić
Diana Ferić

U Šibeniku će se danas obilježiti 31. godišnjica smrti Blage Zadre, zapovjednika obrane Borovo Naselje. Nakon svete mise u 18 sati u crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu održat će se mimohod sa svijećama do grafita Blage Zadre.

Polaganjem vijenaca na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata jutrosa je u Vukovaru obilježavanje 31. godišnjice pogibije jednog od zapovjednika obrane Vukovara general bojnika Blage Zadre, kao i pukovnika Alfreda Hilla.

Na grobove Zadre i Hilla vijence su položili članovi njihovih obitelji, predsjednik Republike Zoran Milanović, izaslanstva Hrvatskog sabora, Vlade, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

Izaslanik predsjednika Vlade državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović izjavio je kako možemo biti ponosni na Zadru i sve hrvatske heroje iz Domovinskog rata, ali i na sve što smo postigli kako bi Hrvatska bila takva kakvu bi želio Zadro.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora zastupnik Nikola Mažar rekao je kako se danas odaje počast žrtvi Zadre i Hilla za slobodnu Hrvatsku i slobodni Vukovar, ljudima koji su u najtežim trenucima obrane Hrvatske slali poruku zajedništva i ljubavi prema domovini.

Iz kategorije: Vijesti