Datum objave: 17. Listopad 2022

TONČI RESTOVIĆ:Gradonačelnik Burić po živčanosti kopira svog stranačkog šefa Plenkovića, a ne rješava osnovne gradske probleme

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik gradske organizacije SDP-a Tonči Restović analizirao je na današnjoj konferenciji za medije ponašanje gradonačelnika Željka Burića koje je ocijenio kao “živčano i agresivno”, pogotovo na prošloj sjednici Gradskog vijeća.

"Ne mogu se oteti dojmu da kopira svog stranačkog šefa Plenkovića koji je odavno prešao granicu prihvatljivog ponašanja. Gradonačelniku je možda puna kapa svega s obzirom da mu je treći mandat. Možda više nema energije pa se obrušava na svakog oporbenog vijećnika koji postavi bilo kakvo pitanje ili su on i svi HDZ-ovci dobili naputak da se trebaju tako ponašati. Primjerice, na prošloj sjednici Gradskog vijeća nije odgovorio ni na jedno pitanje, a bio je izrazito živčan pa i agresivan u obraćanju čime sam osobno jako iznenađen", primijetio jeTonči Restović.

Osvrnuo se na neke aktualne teme.

Danas imate povećanje cijene vode od 35 posto naviše, imate lošu situaciju sa zbrinjavanjem otpada, nisu donesene ni nove cijene usluge odvoza. Imamo povećanje ljetnog i zimskog naplaćivanja parkinga”, kazao je, kako javlja Šibenik IN.

Govoreći o odnosu gradske vlasti prema privatnim dječjim vrtićima istaknuo je:

Priča je godinama. Imamo dogradonačelnika Miletu koji je “zločesti policajac” i komunicira s predstavnicima privatnih i vjerskih vrtića, a onda vrtići njemu odgovore pa on bude još bezobrazniji. Na kraju svi sjednu s gradonačelnikom koji postane “dobri policajac” pa javnosti kažu da će se sve dogovoriti”.

Prošlo je samo 10 godina s ovom ekipom na vlasti, i to kažem jako sarkastično. Mogu samo izvući zaključak da nas u iduće tri godine čeka katastrofa što se tiče kvalitete života. Nadam se da je incident s prošlog Vijeća bio samo to, jer je gradonačelnik bio živčan ili nenaspavan i da će ovu priču okrenuti pa nešto možda i raditi u iduće tri godine”, nastavio je.

Njegovo mišljenje je da dok god nema mjesta za svu djecu u gradskim vrtićima, privatni moraju postojati. Inače on bi da Grad izgradi objekte za svu djecu. “ Burić i njegova ekipa ili su nesposobni ili uopće ne razmišljaju da problem boravka djece u vrtićima treba riješiti izgradnjom novih objekata s dovoljno kapaciteta za svu djecu”, istaknuo je.

 Kritizirao je novi javni gradski prijevoz.

Danas je počela naplata javnog gradskog prijevoza. No jesmo li sigurni jer odgodili su to više puta .Prije četiri godine je, kad je gradonačelnik govorio o besplatnom gradskom prijevozu, podržao sam tu ideju. Autobusi koji su prije vozili su bili katastrofa. Međutim, nabavljati ovakve autobuse, to su autobusi kojih se EU ili civilizacijski zapadni dio EU htio rješavati pa su ih dobili svi koji su aplicirali. Mislim da ćemo imati velikih problema, ali i da nemamo, i dalje imamo problem. Upozorio sam gradonačelnika da mora prestati lagati građanima i građankama. Ne možeš reći da će nešto biti besplatno pa onda da će koštati jedan ili dva eura pa je to kao u redu”, kazao je Restović koji smatra da je sve napravljeno stihijski.

On bi, da je na vlasti, nabavio električne i manje autobuse.

Obrazloženje da je jako teško nabaviti male električne autobuse ne prihvaćam. Ako tako misliš onda se baviš nečim drugim, budeš oftalmolog ili nešto drugo, ne trebaš biti gradonačelnik” zaključuje Restović.

Iz kategorije: Vijesti