Datum objave: 19. Listopad 2022

OBILJEŽAVANJE 58. ROĐENDANA "NAŠEG MALOG" / U subotu će u zrak nad Šibenikom poletjeti 58 balona za 58. rođendan Dražena Petrovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića koji je za Šibenčane zauvijek ostao „naš mali“.

Središnja manifestacija održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u subotu, 22. listopada 2022. s početkom u 10.30 sati. Tada će u zrak biti pušteno 58 balona u znak sjećanja na košarkaškog Mozarta, a pred spomenik će se položiti vijenci i zapaliti svijeće. Nakon prigodnog programa koji će voditi učenici učiteljice Ivane Guberina iz OŠ Juraj Šižgorić, a u kojemu će sudjelovati i klapa „Sebenico“, vijenci će biti položeni i kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U organizaciji OKK Dražen Petrović u subotu i nedjelju, 22. i 23. listopada 2022.g. održat će se i 21. KUP Dražena Petrovića u košarci na kojemu sudjeluju ekipe: ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik, ŠK „Zadar“ Zadar, KK „Vodopad“ Jajce (BiH) i KK „DOŠK“ Drniš.

Utakmice će igrati u Sportskoj dvorani Baldekin u subotu od 8.45 sati te u nedjelju od 9.30 sati, a podjela priznanja održat će se u nedjelju u podne, također u Sportskoj dvorani Baldekin.

U čast našem legendarnom Draženu, za subotu je najavljeno i sedmo izdanje cestovnih atletskih utrka „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“- Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

Start utrke na deset kilometra „Šibenskih deset“ predviđen je u 11 sati, dok će se „Draženova četvorka“ trčati od 12.30 sati. Start obje utrke bit će na šibenskoj rivi. S početkom u 9,30 sati, također na šibenskoj rivi, održat će se i dječja utrka.

Sve informacije o utrkama dostupne su na web stranici http://sibenik.run/.

Iz kategorije: Vijesti