Datum objave: 20. Listopad 2022

NESPOKOJ U ZAGREBU / Dojava da je tzv. „Vojska Strelkova i Limonova” u Zagrebu postavila 22 bombe na više lokacija bile su lažne.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nepoznate osobe koje su se predstavile kao „Vojska Strelkova i Limonova” dojavile da su postavile 22 bombe na više lokacija u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Policija je dojave zaprimila 15:30 sati. U poruci se precizira kako je postavljen C4 eksploziv u Zračnu luku Franjo Tuđman, u policijsku postaju ulici Grgura Ninskog, u policijsku stanicu u ulici Antuna Bauera, u lanac brze hrane McDonalds na Ljubljanskoj aveniji te u McDonalds na Rudeškoj cesti tri bombe. U poruci se navode stavovi protiv NATO-a, Europske Unije i nacista i izražava se podrška Rusiji i Vladimiru Putinu. Ista osoba ili osobe poslale su prijetnju o postavljenim bombama i na devet lokacija u Novom Sadu.
Policija je priopćila da su policijski službenici pregledali lokacije na kojima su navodno postavljene bombe i utvrdili da su dojave bile lažne.

Dojava o podmetnutim bombama u Zagrebu uslijedila je nakon jučerašnje dojave u Bjelovaru u jednoj odgojno-obrazovnoj instituciji. Policija je odmah reagirala, dojava je bila, pokazalo, lažna.

Iz kategorije: Vijesti