Datum objave: 22. Listopad 2022

Nastavlja se obnova šibenske Gradske vijećnice. Radovi će trajati 60 dana od dana, a koštat će 960 tisuća kuna.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nastavlja se sustavna obnova šibenske Gradske vijećnice, spomenika nulte kategorije i jednog od najznačajnijih kulturno – povijesnih spomenika Šibenika. Radove vrijedne 960 tisuća kuna koji će trajati 60 dana izvest će splitska tvrtka Deltron.
Prema riječima Danijela Milete, zamjenika gradonačelnika Šibenika, za prvu i drugu fazu obnove Gradske vijećnice, Grad Šibenik je od Ministarstva kulture Republike HRvatske dobio 750 tisuća kuna, a u srpnju je iz državnog programa javnih potreba u kulturi dobio još 535 tisuća kuna.
-Treća faza obnove Vijećnice, kaže Mileta, obuhvaća snaciju žbuke, parketa i  stolarije te uklanjanje i demontažu svih dotrajalih elemenata. U ovoj trećoj fazi bit će obavljeni i opsežni zidarski, stolarski i elektro-instalaterski radovi. Zidovi i strop bit će sanirani, a stolarija zamijenjena novom. Bojadisarsko - ličilački i instalaterski radovi obavljat će se pod stalnim nadzorom konzervatora.

Mileta podsjeća je Deltron d.o.o. pouzdan partner koji je uspješno obavio početnu fazu obnove Gradske vijećnice dok je u drugoj fazi bil angažirana tvrtka Konsa iz Drniša. Do početka treće faze na obnovu Vijećnice utrošeno je 1,82 milijuna kuna. Tim novcem su sanirano i kamenom vunom toplinski izolirano krovište i zidovi. Ugrađen je sustav ventilacije koji do sada nije postojao te oprema za klimatizaciju prostora, na prvom katu su ugrađene nove elektroinstalacije, sustav vatrodojave, sigurnosna rasvjeta i zaštita od udara groma, a obnovljeni su garderoba, sanitarni čvor i pomoćna prostorija. Duž  prvog kata je, osim toga, obnovljena višedijelna stakleno-drvena stijena.

Iz kategorije: Vijesti