Datum objave: 24. Listopad 2022

CAMINO ŠIBENIK TJEDAN / Stotina hodočasnika iz Hrvatske, Slovenije, Italije i BiH hodala novom dionicom hrvatske i europske mreže puteva sv. Jakova

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Tijekom šest dana manifestacije "Camino Šibenik tjedan" stotinu hodočasnika iz Hrvatske, kao i Slovenije, Italije i BiH prohodalo je novom dionicom hrvatske i europske mreže puteva sv. Jakova. Ovom manifestacijom obnovljena je tradicija hrvatskih hodočašća u Camino koja je započela 1203. godine. Manifestacija je počela u utorak u Marini svetom misom u crkvi sv Jakova odakle su hodočasnici krenuli prema Rogoznici i Primoštena, a odatle do Vrpolja. U petak su  stigli pred katedralu sv. Jakova u Šibeniku gdje im se priključila skupina iz Zagreba. Nakon predstavljena baština štovanja svetog Jakova u Šibeniku, hodočasnici su krenuli put Gospina svetišta na vodičkom Okitu odakle su se spustili u Vodice na svečanu nedjeljnu svetu misu koju je predvodio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Iz Vodica su se hodočasnici zaputili u Pirovac gdje je upriličeno otvorenje „Camino Šibenik tjedna” kao novog dijela hrvatske Camino mreže hodočasničkih putova.

Projekt Camino Šibenik realiziran je u organizaciji Turističke zajednica grada Šibenika i Bratovštine Sv. Jakova uz potporu Šibenske biskupije te Turističkih zajednica općina Marina, Rogoznica, Primoštena i Grada Vodica. Bratovština Sv. Jakova je službeni hrvatski predstavnik u središnjoj Camino instituciji - Nadbratovštini Sv. Jakova u Santiago de Composteli. 

Iz kategorije: Vijesti