Datum objave: 25. Listopad 2022

ŠIBENSKI INOVATORI / Članove društva inovatora „Faust Vrančić” nakon osvajanja Grand Prixa na izložbi inovacija ARCA 22, primio gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić upriličio je prijem za članove šibenskog Društva inovatora „Fausta Vrančića“ koji su osvojili Grad Prix za svoja inovacije na izložbi inovacija ARCA 22.
-Raduje me što u Šibeniku postoji Društvo koje okuplja nositelje perspektivnih ideja koje rezultiraju nacionalno i međunarodno priznatim inovacijama. Osobito me veseli činjenica što ste u svoj rad uključili mlade i što oni, zajedno s vama, znanja stečena u različitim područjima primjenjuju na kreiranje inovacija. Koliko ste u tome uspješni svjedoče mnogobrojne nagrade i zbog toga imate zašto biti ponosni – kazao je gradonačelnik Burić dodajući kako Šibenik i kroz rad Društva inovatora „Faust Vrančić“ potvrđuje ispravnost opredjeljenja za razvoj znanosti, visokog obrazovanja i tehnološkog napretka baziranog na zelenim industrijama i obnovljivim izvorima energije.

Na Međunarodne izložbe inovacija ARCA 2022. koja je održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Petar Vlahović osvojio je za svoj digitalni točionik Gloglo glavnu nagradu izložbe - veliki Grand Prix. Riječ je o  inovativnom proizvodu, automatskom mobilnom samoposlužnom točionika za istakanje napitaka (piva, sokova, vode, vina i ostalih miješanih napitaka) koji nudi potpuno nov, radikalan pristup u segmentu pružanja usluga u ugostiteljstvu. Dragica Jerkov, na izložbi je predstavila dušično organsko gnojivo od sirove vune i osvojila zlatnu medalju. Ovom inovacijom njezina tvrtka rješava dugogodišnji ekološki problem bacanja vune u okoliš. U kategoriji juniora Luka Relja je dobio i posebnu medalju IFIA-e za smart kontroler procesa 3D printera. Noa Vlahov, Jakov Škugor, Luka Relja, Niko Žurić i Luka Popović za svoj Fined wallet dobili su brončanu medalju u juniorskoj kategoriji. Matija Bilandžija, predstavio je svoj proizvod - mikrofon s ugrađenom rasvjetom za čitanje i osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji.

Iz kategorije: Vijesti