Datum objave: 31. Listopad 2022

JOŠ JEDNA POBJEDA PLESAČICE ANTEE MILETA/ Briljirala i na 14. natjecanju plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska

Diana Ferić
Diana Ferić

Antea Mileta, polaznica Osnovne škole za balet i suvremeni ples koja djeluju pri OŠ Jurja Dalmatinca osvojila je u svojoj kategoriji  prvo mjesto na prestižnom 14. natjecanje plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska koje je održano od 28. do 30. listopada u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka. Kulminiralo je jučer proglašenjem pobjednika i gala predstavom.Uspješne su bile i njezine kolegice iz iste škole. U kategoriji B (11-13 godina) drugu nagradu je osvojila Ana Perković, a treću Marita Mrvica. 

"Čestitamo još jednom od srca našim fenomenalnim učenicama i mentorici Ani Jurić (Singer Šaškor)", napisali su na Facebook profilu te baletne škole.

Natjecanje je pokrenula Hrvatska glazbena mladež s koreografima Dinkom Bogdanićem i Desankom Virant, a organizira se u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. Ovogodišnje natjecanje okupilo je više od trideset mladih plesačica i plesača iz cijele Hrvatske. Članovi žirija koji će ih pratiti i ocjenjivati su plesači i plesni pedagozi u sastavu Desanka Virant, Jasna Čižmek Tarbuk, Ana Jurić Šaškor i Branko Banković.

To je Antei jedna u nizu nagrada. U lipnju ove godine osvojila je prvo mjesto  na međunarodnom plesnom natjecanju u Beogradu „International Dance Open” u svojoj kategoriji Contemporary B Junior.  Antea pohađa peti razred te plesne škole sedmi razred osnovne škole,. Lani je na  na 59. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojila prvu nagradu u III kategoriji discipline suvremeni ples sa postignutih visokih 98.60 bodova.Uz to je i uspješna karatistica, a postiže i odlične rezultate u mentalnoj aritmetici.

Antea nije samo uspješna u svemu što radi već je i iznimna djevojčica u odnosu prema drugima, svima želi pomoći i vrlo je skromna”, kaže Ana Marija Bogdanović, profesorica plesa. 

Antea je u školi plesa u grupi prof. Ane Jurić Šaškor. Budući da je riječ o vrlo naprednoj i nadarenoj generaciji malih plesača OŠ Jurja Dalmatinca dobila je dozvolu da organizira i dodatnu, petu godinu u svojoj  Plesnoj školi koja inače ima četiri razreda. Ante nam je jednom prilikom otkrila da se želi u životu posvetiti plesu, da joj to bude poziv.

Iz kategorije: Vijesti