Datum objave: 01. Studeni 2022

DANAS JE BLAGDAN SVIH SVETIH / Neradni je dan pa će većina danas obići posljednja počivališta svojih najmilijih

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvoga dana mjeseca studenoga slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svetce i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života, te su njihove duše ušle u Kraljevstvo Božje jer su nakon smrti njihove krsne haljine ubijeljene u Krvi Jaganjčevoj.
 
Budući da ne znamo poimence sve one koji su umrli na glasu svetosti Crkva je odredila da se ovaj dan zajednički moli za sve svete i blažene, poznate i nepoznate.
 
Riječ je o onom beskrajnom mnoštvu običnih ljudi, mnoštvu koje nam svjedoči da svetost ne znači nenormalnost, besprijekornost, nego puninu ljudskosti. 
 
Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj Misi, povezujući se tako svojim molitvama s njima i moleći Božje milosrđe da ih što prije očisti od svih slabosti te da ih uvede tamo gdje s oka svaka suza nestaje.

Šibenčani od jučer masovnije obilaze posljednja počivališta svojim najmilijih, ali najveća gužva očekuje se danas. Cvijeće s eprodaje na potezu od crkve  Gospe vangarad do tržnice i na Vidicima 

Radno vrijeme prodavaonica:

Lidl  trgovine radit će skraćeno, a radna vremena možete provjerite ovdje.

Neke trgovine Spara i Interspara bit će zatvorene, dok će neke raditi po prilagođenom radnom vremenu koje možete pronaći ovdje.

Trgovine Kauflanda radit će prema nedjeljnom radnom vremenu, no radno vrijeme može se razlikovati od lokacije do lokacije. Provjerite ga ovdje.

Konzum prodavaonice će na blagdan Svih svetih raditi prema posebnom radnom vremenu. Provjerite ovdje.

Radno vrijeme Plodina provjerite ovdje, dok će prodavaonice Studenca raditi prema redovnom radnom vremenu.

Trgovine Djela radit će po nedjeljnom rasporedu.

Trgovine Studenca na blagdan Svih svetih radit će kao i nedjeljom, a točan raspored radnog vremena za sve prodavaonice provjerite ovdj
 

Iz kategorije: Vijesti