Sidebar Menu

Datum objave: 03. Studeni 2022

U GRADSKOM PARKINGU ZADOVOLJNI /Od početka naplate karata prevezli više od 40.000 putnika,uskoro i usklađivanje mobilnih aplikacija

Diana Ferić
Diana Ferić

U prvih petnaest dana, od ponedjeljka 17. listopada, kada se počeo naplaćivati prijevoz autobusima na gradskim i prigradskim na prodajnim mjestima Gradskog parkinga prodano je preko 11.000 karata i oko 3000 pretplatnih mjesečnih karata.

Radnim danima dnevni broj putnika na linijama gradskog prijevoza kreće se oko 3.000, dok se na prigradskim linijama dnevno preveze oko 500 putnika, a vikendom je smanjen intenzitet prometa putnika, priopćili su iz Gradskog parkinga.

Gradski parking d.o.o. građanima Šibenika od početka rujna pruža uslugu javnog gradskog prijevoza. Usluga je još u tzv. probnom režimu tijekom kojega uključujemo i nadziremo različite dijelove kompleksnog sustava koji se sastoji od vozila, vozača, kontrolora, prodaje karata, komunalne infrastrukture, informatičkog i informacijskog dijela.

Mobilna aplikacija je izrađena te je trebala biti predstavljena sa prikazom statičkih podataka na Google Transit sučelju. Ipak zbog velikog interesa građana će biti predstavljena javnosti sljedeći tjedan na press konferenciji!

Putem aplikacije građani mogu kupovati karte za javni gradski prijevoz i brodsku liniju Brodarica-Krapanj, plaćati parking te dobiti informacije o slobodnim mjestima na pojedinim parkiralištima.

Gradski parking d.o.o. je prije nekoliko mjeseci potpisao ugovor s tvrtkom Google te u suradnji s njihovim stručnjacima intenzivno radi na povezivanju dva sustava. Završetkom prve faze integracije s Google Transit sustavom koja se očekuje u narednih mjesec dana, korisnici će kroz nadogradnju mobilne aplikacije dobiti i mogućnost informiranja o gradskom prijevozu (dolasci vozila na odabranoj stanici prema važećem voznom redu, prijedlog stanice koja je najbliže korisniku). Nakon toga slijedi druga faza integracije u kojoj će info totemi i mobilna aplikacija prikazivati stvarne pozicije autobusa i vremena dolaska na stanicu, uzimajući u kalkulaciju i predviđenu gužvu na trasi.

Osim putem mobilne aplikacije, karte za vožnju trenutno se mogu kupiti u vozilu, kod vozača i na dvije lokacije, Tržnici i na Autobusnom kolodvoru. Svim građanima ponuđena je kupnja mjesečnih pretplatnih karata po najpovoljnijim cijenama u Republici Hrvatskoj. Njima želimo potaknuti građane da što više koriste jeftin, pouzdan i siguran javni prijevoz. Pri formiranju njihovih cijena željeli smo se prilagoditi različitim kategorijama naših sugrađana stoga smo uz građansku mjesečnu kartu formirali posebne cijene za osnovnoškolce, studente, umirovljenike i korisnike socijalne pomoći. Najjeftinija pretplatna karta je tzv. socijalna po cijeni od 7,5 kuna, odnosno 1 Eur. Uz jednokratnu i mjesečnu kartu, u ponudi još imamo dnevnu i trodnevnu kartu.

I dalje stojimo na raspolaganju građanima za sva pitanja i informacije putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., poručuju iz Gradskog parkinga.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.