Datum objave: 10. Studeni 2022

JOŠ JEDAN MEĐUNARODNI PROJEKT TROKUTA / Kako mlade, nezaposlene koji se ne školuju uključiti u društvo i svijet rada

Diana Ferić
Diana Ferić

 Šibenski Trokut ovog je tjedna bio domaćinom drugog službenog sastanka partnera na projektu CITYFUL u sklopu EU programa Erasmus+ strateškog partnerstva za inovacije u sektoru mladih. Predstavnici Trokuta zajedno sa svojim partnerima iz udruge “Itinerari Paralleli” i općine Cisinello Balsamo iz Italije raspravljali su o projektu i njegovim razvojnim fazama do 2024. godine.

Riječ je europskom projektu koji povezuje više zemalja, a čiji je koordinator općina “Cisinello Balsamo” iz Italije. Osim šibenskog Trokuta na njemu kao partneri sudjeluju udruge Itinerari Paralleli iz Italije, Nordic European Mobility iz Švedske, te Co Actions iz Francuske. Cilj Cityful ima je društveno reintegrirati mlade Europljane, posebice NEET skupinu, tj. nezaposlene mlade koji nisu u sustavu obrazovanja. Upravo je ta kategorija u pandemijskim vremenima imala zabrinjavajući porast, posebice među mladima koji su završili školovanje ili prekinuli obrazovanje. Trokut od početka svog rada podržava na više načina NEET skupinu, te je ovo jedna od mnogih u nizu aktivnosti usmjerenih na mlade. Cilj je pokazati da civilni sektor nudi visoke profesionalne mogućnosti upravo tim kategorijama ljudi. Krajnji rezultat projekta Cityful bit će tvrditi digitalni alat koji će pomoći što kvalitetnijom integraciji mladih iz NEET kategorije u društvene aktivnosti.

Talijanski predstavnici na projektu za vrijeme boravka u Šibeniku pobliže su se upoznali s Trokutovim projektom NEET akademije koju šibenski inkubator već reći put uspješno provodi. Nakon radnog sastanka na novouređenoj tvrđavi Sv. Ivana, imali su priliku i uživati u obilasku grada pod vodstvom svojih domaćina i predstavnika ustanove Tvrđave kulture.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: