Datum objave: 11. Studeni 2022

STURT UP NACIJA / Na dvodnevnom susretu o "Hrvatskoj tematskoj mreži za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja" sudjelovali i Šibenčani

Diana Ferić
Diana Ferić

U Poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru održan je dvodnevni MINDLAB susret u sklopu projekta Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja, a u organizaciji GTF-Inicijative za održivi rast, nositelja projekta.

Bio je ovo prvi u nizu MINDLAB susreta namijenjenih poduzetničkim potpornim institucijama iz cijele Hrvatske, a cilj mu je poticanje kreativnosti, inovativnosti i suradnje kako bi se pokušalo doći do rješenja za unapređenje poduzetničke klime u RH s naglaskom na ulogu PPI-ja u istome. Uvodno predavanje održala je Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica GTF-Inicijative za održivi rast, koja je ujedno vodila i kreativne radionice. Informacijsko inovacijski inkubator Knin predstavila je Ivona Grcić, Ruralni poduzetnički inkubator Krka, Kistanje Saša Ležaić, Poslovni inkubator Torkut Šibenik Diana Mudrinić, Poduzetnički centar Sinj Ana Barać, AGRRA-u Ivica Pintur te domaćina – Poduzetnički centar Biograd na Moru Ivan Čupić. MINDLAB susretu nazočile su i predstavnice partnera projekta – Udruge „KRUG“ Zorana Ivić i Anita Ercegovac te Klastera „KOLO“ Ana Barać. Prvoga dana susreta nazočan je bio i gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez.

Po završetku MINDLAB susreta svi su se složili da je to bila izvrsna prilika za razmjenu iskustava, međusobnog umrežavanja te dolaženja do novih spoznaja koje će im pomoći u daljnjem radu.

Projekt Start-up nacija: Hrvatska tematska mreža za razvoj poduzetništva i samozapošljavanja doprinosi izgradnji kapaciteta javnog i civilnog sektora za kvalitetno prenošenje potreba u društvu i zagovaranje unaprjeđenja javnih politika socioekonomskog razvoja. Ukupna vrijednost projekta je 2.934.053,36 kuna, a sufinanciran je iz Europskoga socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“. Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast, a partneri su Ličko-senjska županija, Hrvatska zajednica županija, Sveučilište u Dubrovniku, Deša – Regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva, Start-up udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih, LAG Srijem, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice i Klaster „KOLO“.

Iz kategorije: Vijesti