Datum objave: 11. Studeni 2022

NOVOSTI ZA KORISNIKE USLUGA GRADSKOG PARKINGA / Predstavljena multifunkcionalna aplikacija za kupnju karata, plaćanje parkinga, dobivanje podataka...

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradski parking predstavio je danas aplikaciju putem koje građani mogu kupovati karte za javni gradski prijevoz i brodsku liniju Brodarica-Krapanj, plaćati parking te dobiti informacije o slobodnim mjestima na pojedinim parkiralištima

"Aplikacija služi kao jedan dodatni kanal u javnom prijevozu čiji je cilj smanjiti gužve na šalterima kao i red kod vozača. Može se skinuti, oni koji su je već prije, moraju je samo ažurirati. Služenje aplikacijom je dosta jednostavno, dobije se potvrda prilikom kupnje i njome smo osigurali dostupnost prometnih informacija na jednom mjestu," objasnio je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga.

Grad Šibenik bio je zadužen za pripremu projekta.

"Ono za što je Grad Šibenik bio zadužen je priprema projekta u sklopu kojeg je jedna od komponenti bila i spomenuta aplikacija. Najveći problem bio je jer je krenula de facto prije ostalih sustava i odluka tko će i kako obavljati javni prijevoz te je bilo izazovno napraviti projektni zadatak. Bio je to opsežan posao i kako je išla prije drugih rješenja, a tu prije svega mislim na tarifni sustav, morali smo aplikaciju prilagođavati. Ona je sad tu, može se skinuti. Sve funkcionalnosti rade, naravno da će tijekom vremena doći do poboljšanja i volio bih da se pretplatne karte mogu produžiti"istaknuo je Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Grada Šibenika.

Na aplikaciji su radili s HT- om, a kako je u ime HT-a kazao Nikola Brebrić kazao, kao firmi bilo im je zadovoljstvo raditi na ovom izazovnom i jedinstvenom projektu.

- Ovo je jedinstvena aplikacija koja integrira više modova prijevoza, radi se o autobusnom i brodskom prijevozu, kao i parkingu. Mi smo kao firma orijentirani na digitalnu transformaciju gradova i ovo je projekt koji je predstavljao veliki izazov. U suradnji s Gradskim Parkingom i Gradom Šibenik odradili smo sve kako treba i nadam se, na zadovoljstvo žitelja Šibenika i turista

Gradski parking je prije nekoliko mjeseci potpisao ugovor s tvrtkom Google te u suradnji s njihovim stručnjacima intenzivno radio na povezivanju dvaju sustava.

Osim putem mobilne aplikacije, karte za vožnju trenutno se mogu kupiti u vozilu, kod vozača i na dvije lokacije, Tržnici i na Autobusnom kolodvoru, piše ŠibenikIN.

Iz kategorije: Vijesti