Datum objave: 11. Studeni 2022

VELEPOSLANIK SLOVENIJE KOD ŽUPANA JELIĆA / Slovenske tvrtke su među najuspješnijima u županijskom gospodarstvu

Diana Ferić
Diana Ferić

U nastupnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji boravio je jučer novoimenovani veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Gašper Dovžan zajedno s ovlaštenim ministrom Dušanom Pšeničnikom.

Tom su prigodom Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik upriličili zajedničko primanje te je veleposlanika i ovlaštenog ministra  u prostorijama Županije primio župan dr. sc. Marko Jelić i pročelnik službe Tajništva Grada Šibenika  Ante Galić koji su s uvaženim gostima razmijenili i prigodne poklone.

U srdačnom razgovoru, župan je gostima poželio dobrodošlicu te ih upoznao s gospodarskom situacijom na području naše županije, naglasivši kako se radi o najindustrijaliziranijoj županiji po glavi stanovnika na Jadranu.

„Upravo  slovenske tvrtke među najznačajnijim  gospodarskim subjektima na području naše županije . To su  iznimno uspješnne  tvrtke i poželjni poslodavci koji zapošljavaju respektabilan broj naših sugrađana.“, kazao je župan istaknuvši kako Županija s obje ove tvrtke ostvaruje iznimno kvalitetnu suradnju, a županijske službe stoje na raspolaganju za podršku i pomoć pri osiguravanju uvjeta svim investitorima koji imaju interes ulagati na našem području.

Veleposlaniku i ovlaštenom ministru Ante Galić predstavio je najvažnije projekte Grada Šibenika, napose strateški razvojni projekt Batižele, kao i sjajne rezultate povlačenja europskih sredstava zahvaljujući kojima je obnovljen i revitaliziran  jedinstveni fortifikacijski sustav u Šibeniku, čime je valorizirana kulturna baština sjedišta Šibensko-kninske županije.

Nj. E. veleposlanik Dovžan zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu  izrazivši uvjerenje u nastavak i produbljivanje dobrih odnosa naših dviju zemalja, kao i do sada ostvarene uspješne gospodarske suradnje čiji su rezultati vidljivi na području naše županije.

Iz kategorije: Vijesti