Datum objave: 14. Studeni 2022

GRADSKI PARKING ŠIBENIK / Gradski Parking predstavio aplikaciju putem koje se mogu kupovati karte za autobus i brod za otok Krapanj ili platiti parking pa i rezervirati parkirno mjesto.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradski parking je predstavio aplikaciju putem koje SE mogu kupovati karte za javni gradski prijevoz i brodsku liniju Brodarica-Krapanj, plaćati parking, dobiti informacije o slobodnim parkirnim mjestima na pojedinim parkiralištima pa čak i rezervirati parkirno mjesto. Aplikacija se besplatno može preuzeti za android sustave putem Google Play servisa te za iOS uređaje s App Storea.
Aplikaciju je za Gradski parking izradio Hrvatski telekom kao jednu od komponenti u sklopu projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u gradskom prijevozu“. Aplikacija služi kao dodatni prodajni i informacijski kanal u javnom gradskom prijevozu s ciljem smanjenja gužve pri kupnji karata na šalterima i kod vozača. Uz kupnju karata za autobusni i brodski prijevoz, aplikacija ima i druge funkcionalnosti kada je u pitanju promet u mirovanju. Pa tako putem mobilnog telefona možete pregledati koliko je slobodnih parkirnih mjesta na rampom reguliranim parkiralištima: Draga, Željeznički kolodvor, Poljana i parkiralište Izgradnja.

Kako kupiti kartu za autobus aplikacijom?

  1. Pronađite i preuzmite aplikaciju s Google Play ili Apple store servisa (upisom ključnih riječi: gradski parking šibenik)

  2. Registrirajte se

  3. Odaberite opciju Autobusni prijevoz (ikona autobusa na osnovnom meniju)

  4. Odaberite zonu kojom putujete

  5. Odaberite opciju plaćanja i kupite kartu

Pri ulasku u vozilo, obavezno skenirajte kod koji ste dobili na mobilnom telefonu.

Na isti način, odabirom drugih opcija možete kupiti i kartu za brodsku liniju 501 Brodarica – Krapanj ili platiti parking.

Uskoro se očekuje povezivanje sa Google Transit servisom kada će aplikacija biti nadograđena sustavom koji će građanima pružati informacije o stvarnoj lokaciji i vremenu dolaska autobusa na stanicu, pregledati sljedeće dolaske po voznom redu kao i podatke o tome kako korištenjem različitih autobusnih linija ili različitim prijevoznim sredstvima doći kamo želite.

Gradski parking podsjeća građane da svoje sugestije vezane za uspostavu usluge javnog gradskog prijevoza mogu slati putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., te na taj način pomoći u uspostavi točnog, pouzdanog i sigurnog sustava javnog gradskog prijevoza.

Video

Iz kategorije: Vijesti