Datum objave: 14. Studeni 2022

IZASLANSTVO ŠIBENIKA U VOIRONU / Prijateljstvo staro više od 50 godina, Šibenik predstavljen na sajmu,koji se održava skoro 700 godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Izaslanstva Grada Šibenika, Turističke zajednice te Zajednice sportova posjetila su grad-prijatelj Voiron u Francuskoj u povodu tamošnje proslave dana grada koji se obilježava 11. studenog, odnosno na Dan Svetog Martina, koji je ujedno i zaštitnik grada.

Izaslanstva su zajedno s domaćinima obilježila dan grada te je Turistička zajednica Grada Šibenika sa svojim promotivnim materijalima sudjelovala na sajmu koji se održava 665. put, odnosno datira još iz 1357. godine.

Ovim putem uzvraćen je posjet francuskoj delegaciji, a predstavnici Šibenika još su se susreli i s izaslanstvom njemačkog okruga Herford, s kojima je Grad Šibenik također pobratimljen.

Održani su sastanci između delegacija te se razgovaralo o budućoj suradnji, učeničkoj i studentskoj razmjeni, kao i sportskoj te umjetničkoj razmjeni između Šibenika, Voirona i Herforda. Dogovorena je pojačana suradnja, a uzvratni posjet njemačke i francuske delegacije očekuje se sljedeće godine.

Inače, s francuskim gradom Voironom potpisana je najstarija  „Povelja o bratimljenju“, još prije 1970. godine, dok se s njemačkim okrugom Herford Šibenik sprijateljio 1970. godine, kada je potpisana ‘Povelju o bratimljenju’.

Iz kategorije: Vijesti