Datum objave: 15. Studeni 2022

EKOLOŠKI AKTIVIZAM / Članovi udruge "Krka nam je mati" očistili "brdo smeće" uz biciklističku stazu na ulazu u NP Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga „Krka nam je mati” organizirala je proteklog vikenda, u suradnji s udrugom „Titius Lozovac" te LD „Krka Lozovac", akciju čišćenja otpada uz biciklističku stazu na samom ulazu u Nacionalni park Krka. Od Grada Šibenika, na natječaju za udruge dobili su 3 000 kuna koje će iskoristiti za nabavu opreme za čišćenje okoliša.

Želimo stvarati okruženje u kojem je briga za okoliš jako važna, želimo pokazati djeci i mladima da otpadu nije mjesto u prirodi.Nadamo se da ćemo uz pomoć volontera sanirati sva divlja odlagališta s našeg područja i da će ona postati dio ružne prošlosti, te da ih više nikada neće biti.Zahvaljujemo se LD Krka i udruzi Titius Lozovac na sudjelovanju te Zelenom gradu i MO Lozovac na pomoći oko odvoza”, napisali su na svojoj Facebook grupi.

Ne kriju da ih je na tu akciju inspirirao šibenski ekološki aktivist Goran Šimić koji je organizirao nit akcija čišćenja okoliša i podmorja na šibenskom području

Udruga „Krka nam je mati" osnovana je prije nešto više od godinu radi jačanja suradnje lokalnog stanovništva s mUpravom Ju NP Krka te njihovog uključivanja u rad i odluke koje ta ustanova donosi.

Iz kategorije: Vijesti