Datum objave: 23. Studeni 2022

OD AMANA DO ŠIBENIKA / Dr Miljenko Bura predstavljao je Hrvatsku na Međunarodnom forumu o zdravstvenom turizmu u Amanu,a sutra organizira tribinu u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dr. sc. Miljenko Bura, rođeni Šibenčanin, poznati zagovarač razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj sudjelovao je na međunarodnom Healthcare Travel Forum 2022. koji je održan u Amanu, u Jordanu od 19. do 21. studenog, a već sutra je u Šibeniku na tribini . Forum u Amanu održan je pod pokroviteljstvom kralja Abdullaha II.

Bura je na Forum u Amanu pozvan kao predsjednik Global healthcare travel Council  (GHTC ). Sudjelovalo je 800 stručnjaka iz iz 51 zemlje svijeta . Održano je dvadesetak panel diskusija s  temama vezanim za zdravstveni turizam i zdravstvo, teme koje će biti posebno aktualizirane u postcovid razdoblju.

 “Uz sudjelovanje u raspravama o temama globalnih organizacija imao sam priliku prezentirati trenutak razvoja  našeg zdravstvenog turizma kao i očekivanja u turizmu u postcovid razdoblju”, kazao nam je Bura i dodao da će sljedeće godine Klaster zdravstvenog turizma Zagreba čiji je predsjednik organizirati sa ostalim dionicima zdravstva i turizma 6. Global Healthcare Forum u Zagrebu.

 Sudionici tribine koju njegova tvrtka Bura Medical Group organizira u Šibeniku također će se dotaknuti zdravstvenog turizma i turizma općenito,a tema je „Integralni regionalni razvoj RH – Istra kao dobar primjer”. Uvodničar će biti Ivan Nino Jakovčić, bivši župan Istarske županije za čijeg mandata je počeo intenzivni razvoj te hrvatske regije. Razgovarat će se o tomu kako ta iskustva primjeniti u razvoju Dalmacije i kako ih prilagoditi potrebama i očekivanjima lokalnog stanovništva. Zbog toga su na tribinu pozvani predstavnici vlasti, županijskih i gradskih središta dalmatinskih županija, ali i ostali dionici koji su zainteresirani za brži i učinkoviti razvoj Dalmacije, posebice njezinog zaleđa.

Ta je tribina nastavak 5. Adriatic Investicijskog Foruma koji je uspješno održan u Zagrebu u svibnju ove godine, a glavna tema je bila „Moja Hrvatska 2030.” Organizator tog događanja kao i tribine u Šibeniku je Bura Medical Group. U skladu s tim tribina u Šibeniku mogla bi imati i radni naziv „Moja Dalmacija 2030. „

Tribina će biti održana u prostoru Interpretacijskog centra “Civitas Sacra”, a počet će u 18 sati. Podupiratelj je zadruga "Bokun Dalmacije" iz Oklaja, a moto tog događanja je "Zajedništvo je postalo obaveza". 

Iz kategorije: Vijesti