Sidebar Menu

Datum objave: 27. Studeni 2022

SPAŠAVANJE BJELOGLAVOG SUPA / Na Hvaru spašen bjeloglavi sup. Poslan je na liječenje i oporavak u šibenski Sokolarski centar

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hvaranin Juraj Zaninović pronašao je na otoku Hvaru bjeloglavog supa, golemu pticu grabljivicu, u lošem stanju te je s učiteljicom Danielom Lučić pokrenuo akciju njegovog spašavanja. Pronalazak bjeloglavog supa bila je velika vijest za taj otok na kojemu ta veličanstvena ptica grabljivica koja može narasti do visine od jednog metra i ima raspon krila od 2,8 metara, nije viđena više od pola stoljeća. U akciju spašavanja uključili su se i drugi Hvarani, a Juraj i Danijela odmah su nazvali šibenskog sokolara Emilija Menđušića od kojeg su dobili dragocjene savjete kako treba postupati s pticom koja treba stručnu pomoć i njegu.
Hvarani su uspjeli bjeloglavog supa zbrinuti i trajektom poslati u Split odakle će biti prevezen u Sokolarski centar Emilija Menđušića gdje će mu biti pružena stručna pomoć.

Izvor: 24 sata
Foto: čitateljica 24 sata

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.