Datum objave: 27. Studeni 2022

SVJETSKO PRVENSTVO U NOGOMETU / Hrvatska "pregazila" Kanadu, među navijačima u Katru i jedan sa šibenskom kapom

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska je u susretu 2. kola skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru pobijedila Kanadu rezultatom 4:1, a među razdraganim navijačima hrvatske reprezentacije bio je i jedansa šibenskom kapom kojeg je HTV u izravnom prijenosu nekoliko puta prikazala.

Kanađani su šokirali ‘vatrene‘ već nakon 68 sekundi, kada je Alphonso Davies pobjegao Juranoviću i poentirao glavom za 1:0, ali nakon početne inicijativa Kanade, Dalićevi igrači su se konsolidirali i preokrenuli zaostatak.

Prvo je Andrej Kramarić u 36. minuti zabio za 1:1 na asistenciju Ivana Perišića, a onda je Marko Livaja osam minuta kasnije sjajno zabio za 2:1.

U drugom poluvremenu smo gledali kontrolirani nogomet od Hrvatske, a u 70. minuti Kramarić je ponovno zabio na asistenciju Perišića i praktički riješio pitanje pobjednika. Točku na "i" stavio je Lovro Majer u četvrtoj minuti sudačke nadoknade nakon asistencije Mislava Oršića.

Hrvatska je ovom pobjedom došla na prvo mjesto skupine F, s istim brojem bodova kao i Maroko, ali s boljom gol razlikom. ‘Vatrene‘ sada čeka susret s Belgijom u posljednjem kolu, dok će Maroko igrati protiv Kanade, piše Slobodna Dalmacija.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3