Datum objave: 28. Studeni 2022

NACIONALIZAM I NA TRIBINAMA U KATRU / Hrvatski navijači provocirali vratara kanadske momčadi, rođenog Kninjanina Milana Borjana,on im podigao tri prsta

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska je sinoć s 4 . 1 porazila kanadu na Svjetskom nogometnom prvenstvu i time ispala iz daljnjih kombinacija za plasman u osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Vatreni su, nakon početnog šoka, odigrali odlično, a kanadski vratar Milan Borjan imao je vrlu tešku večer; četiri je puta vadio loptu iz svoje mreže, ali je i trpio uvrede pojedinih hrvatskih navijača piše Telegram.hr.

Borjan je Srbin rođen u Kninu, kao dječak od osam godina emigrirao je s obitelji u Kanadu nakon Oluje. U najavi Svjetskog prvenstva pojavile su se njegove izjave koje je dao u intervjuu za Kurir gdje je kazao da se rodio u Republici Srpskoj Krajini.

Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina” izjavio je tada.

Sinoć je pretrpio mnogo uvreda na stadionu Khalifa International u Dohi, a hrvatski navijači priredili su mu transparent.

 

Na njemu piše “Knin 95 – Nothing runs like Borjan”, ili “ništa ne bježi kao Borjan”, ,a u pozadini je John Deer, najpozantija marka traktora čime se aludira na odlazak Srba iz Hrvatske nakon Oluje na traktorima.

Ali to nije sve. Na društvenim mrežama pojavio se video navijača Hrvatske, koji su tokom meča golmana Kanade provocirali skandiranjem “Borjane ustašo”, a na snimci se vidi kako im on odvraća podizanjem tri prsta.

Iz kategorije: Vijesti