Datum objave: 30. Studeni 2022

RADOSNI DOGAĐAJ / Šibenski biskup Tomislav Rogić krstio Jakova Juranića, peto dijete u obitelji Krešimira i Dijane Juranić.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski biskup Tomislav Rogić na Šubićevcu je krstio Jakova Juranića, peto dijete u obitelji Krešimira i Dijane Juranić.
-O
bitelj je prva škola čovječnosti, ljubavi i sebedarja, kazao je biskup Rogić te obitelji Juranić zahvalio na prihvaćanju života jer time, naglasio je, svjedoče svoju vjeru u Božju providnost i Božju ljubav za čovjeka.
-
Došašće je vrijeme vježbanja nade, -kazao je homiliji biskup Rogić, -priprema za drugi dolazak Spasitelja kako bi nas našao spremne i dostojne da stanemo pred njega. Zapravo nas ovaj prvi dio Došašća više sprema na konačni susret s Kristom, nego na sam blagdan Božića. Pavao piše Rimljanima, zaodjenite se Gospodinom Isusom Kristom. Zaodjenuti se Kristom? To je sam sakrament krštenja! To znači živjeti tako da svi vide čiji smo – Kristovi – kršćani. Pa ako to do sada baš nije bilo u svemu, evo došašća, blagoslovljenog vremena za vježbu da tako bude! Zaživimo intenzivnije svoju povezanost s Bogom i na taj način, po življenju evanđeoskih vrijednosti, uprisutnimo Krista u današnjem svijetu. To je kršćanski poziv i zadatak kojega ne smijemo zaobići.

 

Izvor: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti