Datum objave: 07. Prosinac 2022

DANI NORVEŠKE KULTURE U ŠIBENIKU / Predstavljanje knjiga, izložba o sjeveru Norveške, ali i priča o bakalaru i degustacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Dani norveške kulture održat će se 8. i 9. prosinca u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić i u Muzeju grada Šibenika, a na kraju će u hotelu Jadran biti organizirana degustacija jela od bakalara. Organizira ih Hrvatsko-norveško društvo u suradnji s Gradskom knjižnicom "Juraj Šižgorić" Šibenik i Muzejom grada Šibenika.

Manifestacija se održava u povodu tridesete obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa s Kraljevinom Norveškom. Uz tvrtku Cronomar, financijsku potporu za program dalo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

Književna večer na kojoj će biti predstavljena norveška književnica Maja Lunde i njena djela Povijest pčelaPlavetnilo i Posljednji svoje vrste  bit će održana u četvrtak, 8. prosinca u Gradskoj knjižnici s početkom u 18 sati, kao dio Dana norveške kulture u Šibeniku
U programu sudjeluju Dora Grabar, dopredsjednica Hrvatsko-norveškog društva, i knjižničar Ante Mešin.

Nakon toga bit će otvorena Izložba fotografija Sjever Norveške

U petak će u Muzeju grada Šibenika u 19 sati biti održano predavanje 'Priča o bakalaru' na kojem će govoriti Dora Grabar iz Hrvatsko-norveškog društva i Karmen Krnčević.

Istog dana s početkom u 20 sati u hotelu Jadran bit će degustacija bakalara.

Iz kategorije: Vijesti