Datum objave: 15. Prosinac 2022

OCJENJIVAČI ODABRALI / Na Frituladi u subotu na Adventuri za Lulasovu "najbolju fritulu" bori se devet ekipa

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalno gurmansko natjecanje u pripremanju fritula i ove će se godine održati na dan Proslave, u subotu, 17. prosinca u 20 sati na Adventuri, u šibenskom đardinu.

Stručni žiri koji će u subotu odabrati ovogodišnju najbolju fritulu odabrao je devet ekipa koje su zadovoljile kriterije za ulazak u finale. Tako da će se u kulinarskom ogledu na Adventuri predstaviti: Gimnazijalke, Di ima šušta, ima i gušta!, Luline, Bilička fritul’ca, Luline 2, I u dobru i u zlu, Bolje od najboljih, Najljepša mama Hrvatske i Purgerice.

Dvama su se iskusnim nepcima Fritulade – onom dogradonačelnika Danijela Milete i ravnatelja gradskog muzeja, Željka Krnčevića – u ocjenjivanju priključila i dva nova člana i to  ona profesionalni chefoviKrešimira Glavina i Grgo Bačelić. Finale natjecanja održat  će se u poznatom formatu, na donjoj etaži Parka. Sve sastojke koji će finalistima biti potrebni za pripremu osigurao je trgovački lanac Djelo. Glazbeni je dio Fritulade i ove godine pod upravljanjem Adventurinog DJ dvojca, Kraljeve straže, odnosno Milana Živkovića i Rade Kristića, koji se ovim nastupom opraštaju od dugogodišnje rezidencije na Adventuri.

"Pozivamo naše Adventuriste da nam se u Parkiću priključe već od 16 sati  jer na najvećem ekranu u gradu bodrimo i naše Vatrene u borbi za broncu “, poručuju organizatori.

Nakon proglašenja pobjednika Fritulade, u 22.30 sati bit će organizirana i posebno osmišljena šetnja gradom u organizaciji turističkih vodiča Mihovil. Završit će točno u ponoć kod crkve sv. Nikole u kojoj još i danas jedna obitelj Proslavu ručno slavi zvonima.

Iz kategorije: Vijesti