Datum objave: 16. Prosinac 2022

PLJAČKA NOVCA U ŠIBENSKOJ BOLNICI / Stipe Petrina na sjednici Skupštine ustvrdio da se informacije zataškavaju i sve svaljuje na mladića od 31 godinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Skupštine Šibensko – kninske županije Stipe Petrina je na današnjem Aktualnom satu podsjetio na pljačku u šibenskoj općoj bolnici ustvrdivši da nitko o tome ništa ne zna.

Jedan mladi čovjek čije ime nitko nije rekao,  a to jeFilip Perković 31 godinu iz Čiste Velike plaćao je bez nadzora fakture Bolnice i dio novca slao na svoj račun. Čudno je da ga nitko nije kontrolirao, a iznad njega su tri razine, zadnja je Marinko Bilić i na kraju dođe ravnatelj Kristijan Stipaničev. Nitko to nije otkrio nego banka, kao u aferi INE. Odjednom se na računu tog mladog čovjeka pojavio veliki novac. Alarmirali su policiju koja je reagirala tek u rujnu ove godine. Zašto ravnatelj nije pozvao reviziju kada se to otkrilo. Na tog mladog čovjeka pritisak su vršili Bilić, Stipaničev i pravnica da da otkaz. Pročulo se da je on kockar što je besmislica jer kockar ne bi imao toliki novac na računu.Znam da su ravnatelj i Marinko Bilić bili kod župana. Zanima me što je župan poduzeo osim što je i on zataškavao taj slučaj. U ovom slučaju ne paše floskula „Istraga je u tijeku”. Ovo nije jedina anomalija koja se događa u šibenskoj bolnici. Primaju se na natječaj samo ljudi koji pašu ravnatelju i županu Jeliću”, kazao je.

Župan Jelić je odgovorio da što se tiče o istražnim radnjama o nastavku 2,2 milijuna kuna iz šibenske bolnice da je taj slučaj nastao za vrijeme bivše ravnateljice iako je dodao da zna da ona, kao i sadašnji ravnatelj s tim nemaju nikakve veze.

"Pozvana je revizija,a li još nije došla. Naložena je i unutarnja revizija, a istraga je u tijeku. Ja druge podatke ne znam. Mene su informirali kada su unutarnji sustavi u bolnici primjetili da se s tim novcem nešto dogodilo. U nas je običaj da dok traju sudski procesi stigmatizirano sudionike, a je ne bih tako postupao”, dodao je.

Petrina je ustvrdio i da to  nije jedina anomalija u šibenskoj bolnici. Kazao je da je problematičan način na koji se primaju novi zaposlenici i da se primaju samo oni koji odgovaraju ravnatelju Krešimiru Stipaničevu i županu Jeliću, a tvrdi i da se zaposlenici u Bolnici uzimaju za kući hranu koja je namijenjena bolesnicima .

Iz kategorije: Vijesti