Datum objave: 16. Prosinac 2022

Božićni susret biskupa Tomislava Rogića s ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih, srednjih škola i visokoškolskih ustanova

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski biskup Tomislav Rogić upriličio je božićni susret s ravnateljima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova.
-Neka ovaj susret, kazala je predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renate Azinović, - bude mali predah od svakodnevnih zbivanja. Onako kako su nekoć u Betlehemu stajali rame uz rame u svojoj raznolikosti i poklonici i znatiželjnici i slučajni prolaznici jednako zagledani u istom smjeru stanimo i mi danas rame uz rame, oči u oči. Pogledajmo jedni druge, čujmo jedni druge i zaželimo jedni drugima radost i mir. Svima nam želim i molim da ovoga Božića snažnije no ikada prije primimo Dijete u svoje ruke i svoja srca te nam Božić i Božićni dani budu novi početak unutar nas kako bismo novim pogledom, novom snagom i novom voljom pristupili starim obvezama.
U ime ravnatelja biskupa je pozdravio Igor Friedrich ravnatelj Ekonomske škole u Šibeniku te pri tomu ukazao na Svetu Obitelj kao uzor u svakodnevnom životu i radnim obvezama.
-Bog je došao kao malo dijete rođeno u jaslama – kazao je biskup Tomislav Rogić. - Bila je to volja Božja, Božji plan spasenja za svakog čovjeka. Bog je tako odlučio, njemu nitko nije mogao nametnuti takav put. Bog je izabrao postati čovjekom jer čovjeka toliko ljubi. Odlučio je biti mu blizu. Odlučio je pokazati mu kakav čovjek treba biti. Odlučio je sebe dati za naše spasenje, ponijeti naše grijehe. Pokazao nam je što je istinska, najveća, Božja, ljubav kadra učiniti. Izabrao je štalicu, progonstvo, neizvjesnost pa sve do drva križa, podnesene boli i sramotnog poniženja, ulazak u samu smrt da od onih koji u njega povjeruju stvori novi Narod izabrani koji je revniji oko dobrih djela i želi s Bogom biti zauvijek.
U glazbenom dijelu programa nastupio je Dječji zbor katedrale svetog Jakova. 

Iz kategorije: Vijesti