Datum objave: 21. Prosinac 2022

JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ / Ukida se linija Šibenik – Podi, nedjeljom i blagdanom autobus ide do Kvanja, Gradski parking preuzima liniju Šibenik - Jadrtovac – Grebaštica

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradski parking četiri mjeseca nakon uspostave, ukida se linija L801 AK Šibenik – Baldekin – Podi jer građani i zaposleni u tvrtkama na Podima nisu pokazali interes za ovaj oblik prijevoza do svojih radnih mjesta te se prosječno po polasku autobusa prevozilo 2,35 putnika. Slijedom tih okolnosti Gradski parking d.d. zbog nedostatnog interesa građana ukida prometovanje na ovoj liniji. Zadnji dan prometovanja L801 je 31. prosinca 2022.

Umjesto ove linije Gradski parking preuzima prometovanje na liniji L201 AK Šibenik - Jadrtovac - Grebaštica koja je do sada bila podugovorena od strane ATP-a. Novost u javnom prijevozu je da će od 1. siječnja 2023. godine voziti autobusi do Gradskog groblja Kvanj nedjeljom i u dane blagdana. Tako će Kvanj biti povezat s drugim dijelovima grada javnim gradskim prijevozom. Za početak s jednim polaskom i povratkom dnevno. Interes i potrebe građana, prioćili su iz Gradskog parkinga, će se pratiti, a utvrdi li se potreba, broj polazaka će se povećati u skladu s mogućnostima.

Do stanice Kvanj prometovat će sutobus na Liniji L2 pri polasku s polazne stanice Stadion Šubićevac u 09:40 h, nakon stanice Bioci voziti će do Kvanja, gdje će putnici stići u 10:00 h, dalje autobus nastavlja prometovanje linijom L2 prema Donjim i Gornjim Ražinama. Povratak putnika sa stanice Kvanj obavljao bi se pri polasku autobusa na Liniji L2 sa polazne stanice TLM B u 10:40 h, ukrcaj putnika s Kvanja obavljati će se u 11:00 h.
Gradski parking će i dalje pratiti želje i potrebe građana i koliko je moguće prilagođavati kompleksan sustav javnog gradskog prijevoza njihovim potrebama.

Iz kategorije: Vijesti